USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Голова ОДА вибачився перед ветеранами за дороги. ФОТО

8 Травня 2013 15:16
Голова облдержадміністрації Борис Клімчук напередодні 9-ого травня зустрівся у своєму робочому кабінеті з ветеранами Великої Вітчизняної війни, де поспілкувалися про проблеми учасників бойових дій та загалом про життя.

Борис Клімчук під час зустрічі з волинськими ветеранами розповів про свого батька фронтовика Петра Клімчука. Поділився батьківськими спогадами з учасниками бойових дій. А також зазначив, що Уряд та обласна влада робить і робитиме все для підтримки ветеранів Великої Вітчизняної війни.

Торік 70 ветеранів, які стояли на черзі, отримали авто. Шістьом покращили житлові умови, десятьом мають це зробити у 2013. Також є путівки на оздоровлення у санаторії.

Наразі ветеранам виплачують одноразову матеріальну допомогу до свята у розмірі 2 тисяч гривень інвалідам війни та учасникам бойових дій.

«А ті, хто потребує лікування, можуть без проблем завернутися в госпіталь», - зауважив голова ОДА.
Своєю чергою, ветерани теж поділилися своїми проблемами.

Зокрема Михайло Єрлін розповів, що ледь ноги не поламав, ходячи такими поганими дорогами міста: «Такого ще не було. Дороги у Луцьку - як латки на рваних штанах». На що Борис Клімчук відповів: «Дороги і справді розбиті, не як після війни, але розбиті. Я вкотре прошу вибачення за такі дороги». Губернатор пообіцяв, що дороги обов’язково відремонтують.

Під час зустрічі обговорювали і багато інших питань. А наприкінці ветерани отримали подяки від голови ОДА: «Тільки коли мир можна збирати і сіяти врожай, бо війна підпалює пшеницю, війна - це згарище, це погибель. Тому я буду робити все, щоб був мир і порядок на Волині. І між різними ветеранами», - зазначив Борис Клімчук.

Загалом, як повідомили в облдержадміністрації, наразі на Волині 960 інвалідів і учасників бойових дій.



















Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Олександр Показати IP 8 Травня 2013 16:59
Дивишся на цих поважних людей і розумієш, що майже ніхто із них на фронті не воював... Хто розбирається у нагородах, той погодиться. Причому я не осуджую нікого - ці люди прожили своє гідне поваги життя, і у них є кілька вартих поваги нагород. Але це не ВЕТЕРАНИ, як ми їх уявляємо. Купа умалатовських побрякушок - орден Сталіна скопійований з Леніна, знак "90 років вооруженных сил" (медаль КПРФ, скопыйована з ордену Червоного прапора), медаль "Жукова" та інша лабуда. Не уявляю, як їм не соромно це носити. Навіщо??? А з реальних нагорол - медалі "За бойові заслуги" (але це не ВОВ - у мене таких три штуки зберігається, видані у 1950-их роках), в одного медаль "За відвагу" - тут уже цікавіше, але й уцьому випадку подвиг міг бути звершений пізінше. І нарешті на одному знайшов медаль "За оборону Кавказа", яку можна було отримати тільки за події до 1944 року (щоправда і тут не тільки учасники бойових дій нагороджувалися, але їх вклад у спільне діло був). Ордени Великої Вітчизняної війни - ювілейні. На більшості ще, щоправда, медалі "За перемогу над Німеччиною", але й тут нагороджували не тільки фронтовиків - 13,5 млн одразу після війни і ще майже 1 млн - аж до розпаду СРСР. жінка взагалі нагороджена трудовими відзнаками СРСР. Я фактично впевнений, що ніхто із них НЕ ВОЮВАВ. І у мене питання: "ветеранам" не соромно, коли їм дякують за пролиту кров?
Окс Показати IP 8 Травня 2013 17:59
Крутий кабінетик у пана Клімчука. А я з чотирма неповнолітніми дітками живемо в кімнаті площею 10,98 кв.м, без води та каналізації. А наш мер, ще коли працювала у нього у виборчому штабі, казав:"Як буду мером поліпшу тобі житлові умови". А мені вже стидно ходити і просити. Я людина слова.
Голові ОДА Показати IP 8 Травня 2013 18:17
Клімчук, йди на пенсію,дідусю і не позор нашу область! Вибачення-це в твоєму стилі,а красти-ще більше в твоєму стилі!
Вова Показати IP 8 Травня 2013 23:45
один з тих "вояк" в нквд "ваював", Олександр правий!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus