USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

На Волині діти і народжують, і роблять аборти

30 Квітня 2009 08:55
Волинянки, які стають мамами у юному віці або переривають вагітності, у майбутньому можуть мати значні ускладнення здоров’я. Про це говорили у Луцькому клінічному пологовому будинку під час засідання Координаційної ради з питань репродуктивного здоров’я, – 28 квітня інформує репортер «Волинських Новин».
 
За інформацією керівника Волинського обласного центру з питань планування сім’ї та репродукції людини Світлани Поліщук, 2008-го на Волині народили 5 дівчаток, яким ще не виповнилося 14 років. Окрім того, мамами стали 230 жінок у віці від 15 до 17 років. У краї спостерігається тенденція хоч і до незначного, але все ж зростання цих показників (у 2007-му – 2 і 195 жінок відповідно), хоча загальна кількість щорічної появи на Волині юних мам останні 5 літ коливається у межах двох сотень.
 
Проте варто зазначити, що порівняно з сусідніми – Тернопільською і Рівненською – областями Волинь не виділяється. Наприклад, на Тернопіллі минулоріч з’явилися 243 мами у віці від 15 до 17 літ, а на Рівненщині – 198.
 
Поряд із цією статистикою пані Поліщук оприлюднила ще одну – аборти у дітей. Так от, 2008-го в області вагітність штучно перервали 2 особи до 14 років і 61 жінка у віці від 15 до 17 років. І, на жаль, на фоні цих показників Волинь виглядає значно гірше.  Адже на Тернопільщині аборти зробили 36 жінок у віці від 14 до 17 років, а на Рівненщині – 35.
 
«Це майже всі наші пацієнти в майбутньому: і непліддя, і не виношування…» – наголосила Світлана Поліщук. На її думку, для якнайвідчутнішого зменшення цих статистичних даних треба проводити широку профілактично-освітню роботу як серед юні та молоді, так і серед населення Волині загалом.  
Нагадаємо, що присутні на засіданні Координаційної ради ОДА з питань репродуктивного здоров’я наголошували, що знання волинян про статеве життя і здоров*я бажає кращого - незалежно від віку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Віктор Показати IP 30 Квітня 2009 12:04
а що наша держава робить для покращення цих показників, тільки пускають в ефір соцільну рекламу, типу користуйтеся презервативати 3 шт. які коштують від 15 до 30 грн.
Анонім Показати IP 30 Квітня 2009 14:23
Презерватив не захищає від ВІЛ і незапланованих вагітностей, це доведений факт. В інеті можна легко знайти підтвердження. Я взагалі вважаю що презерватив є основною причиною поширення Сніду та абортів. Адже люди які їм їм користуються не мають на меті продовжити рід, а дуже часто хочуть приховати гріх блуду.
Анонім Показати IP 30 Квітня 2009 16:24
Дуже добре, що в Інтернеті останнім часом побільшало статтей на цю тему. Волинь нещодавно надрукувала статтю ПОЧУЙТЕ ПЛАЧ НЕНАРОДЖЕНИХ ДІТЕЙ, (http://www.volyn.com.ua/printver.php?rub=12&article=1&arch=930) у якій автор Олександр САМРУК відстоює позицію, що аборт це негативне явище суспільства з яким потрібно боротися. Але у менталітеті українців існує поняття, що це проблема лише жінок, але це не так... Ми повинні розуміти, що лише об’єднавши зусилля зможемо протистояти цьому гріху та допомагати духовному пробудженню нації
Анонімка Показати IP 30 Квітня 2009 21:34
Презерватив захищає від незапланованих вагітностей!!!!! Погоджуюсь з Віктором, що якщо презервативи так і будуть коштувати 15-30 грн, то абортів буде більше і дітей на смітниках!!!
Барак Обами Показати IP 1 Травня 2009 16:27
"Презерватив не захищає від ВІЛ і незапланованих вагітностей, це доведений факт. В інеті можна легко знайти підтвердження. Я взагалі вважаю що презерватив є основною причиною поширення Сніду та абортів. Адже люди які їм їм користуються не мають на меті продовжити рід, а дуже часто хочуть приховати гріх блуду." ШО СКАЗАВ - НАПЕВНО І САМ НЕ ЗРОЗУМІВ
Анонім Показати IP 1 Травня 2009 22:46
пцц
Пушистик Показати IP 7 Травня 2009 17:24
презервативы здесь не причем и их цена тоже! кто мешает ребенку подойти к маме или папе и сказать - "купите мне презервативы, я уже не маленькая(-ий), я уже этим занималась". никто, правильно?! наши родители сами в этом виноваты. есть еще один вариант решения этой проблемы - заниматься оральным сексом, ничем не хуже обычного. в некотором смысле даже лучше. нет презика - займитесь оральным, а есть тогда можно и обычным. все только и готовы обвинять девочек (почемуто в основном только девочек, как будто мальчики здесь не причем), а виноваты сами родители, которые даже не пытаются объяснить что такое секс. так что задумайтесь мои мама и папа. поговорите со своими детьми на эту тему. (может им как раз нужна Ваша помощь!?)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus