USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.85 40.20
  • PLN 9.85 10.10

На Волині не платили допомогу ВІЛ-інфікованим дітям

27 Грудня 2012 12:39
За прокурорського втручання виплачено понад 33 тисячі гривень допомоги ВІЛ-інфікованим дітям.

Про це повідомляють у прес-службі прокуратури Волині.


Прокуратура області провела перевірку щодо виплати передбаченої законодавством щомісячної державної допомоги ВІЛ-інфікованим дітям і дітям, які страждають на хворобу, зумовлену ВІЛ.

На обліку у Волинському обласному центрі профілактики та боротьби зі СНІДом Управління охорони здоров’я Волинської ОДА перебуває 82 таких дитини, з яких 40 – ВІЛ-позитивні.

Під час перевірки правоохоронці встановили, що з порушенням Закону України «Про протидію поширенню хвороб, зумовлених вірусом імунодефіциту людини (ВІЛ), та правовий і соціальний захист людей, які живуть з ВІЛ», щомісячна державна допомога у збільшеному, згідно з постановою Кабінету Міністрів України №852 від 12.09.2012 до десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян розмірі, таким дітям не виплачувалась.

У зв’язку із цим, начальнику управління охорони здоров’я Волинської обласної державної адміністрації внесено подання.

За прокурорського втручання ВІЛ-інфікованим дітям та дітям, які страждають на хворобу, зумовлену ВІЛ, виплачено понад 33 тисяч гривень щомісячної державної допомоги.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus