USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині не їздитимуть переобладнані автобуси

17 Серпня 2009 16:53
Начальник головного управління промисловості та розвитку інфраструктури Волинської ОДА Микола Кучеренко розповів про Постанову Кабміну, котра забороняє перевезення пасажирів у переобладнаних із вантажних автомобілів автобусах. Про плюси і мінуси урядового документу 17 серпня йшлося під час робочої наради із питань організації пасажирських перевезень в області, –  інформує репортер «Волинських Новин».
 
Пан Кучеренко розповів, що ця Постанова уряду з’явилася опісля численних аварій потягом останнього року, в котрих брали участь переобладнані автобуси. До слова, він назвав кілька гучних ДТП і на шляхах нашої області. Начальник головного управління промисловості та розвитку інфраструктури Волинської ОДА додав, що через ці аварії чимало людей загинуло.
 
«Сидіння при серйозних ДТП у переобладнаних із ватажних машин автобусах просто відриваються і через це – стільки жертв», – зауважив головний транспортник Волині. Мовляв, якби це був звичайний автобус, таких трагедій траплялося би менше. Тому, величезний плюс цієї Постанови – саму у безпеці пасажирів. Додамо, що із 1 січня 2010 року переобладнаним автобусам узагалі заборонено перевозити пасажирів. «І це – добре!», – резюмував пан Кучеренко.
 
Головний недолік Постанови, як зазначили під час наради, полягає у тому, що постає питання «А хто буде їздити у глухі волинські села?». Адже, це невигідно для перевізника «споряджати» у район великий автобус, якщо його послугами скористається лише кілька чоловік.
 
Начальник головного управління промисловості та розвитку інфраструктури ВОДА нарікав на низький пасажиропотік у селах і зауважив, що наразі в області курсує до 40 % переобладнаних автобусів, саме такі машини обслуговують села. Тим паче, що в цих автобусів є переваги над волинським бездоріжжям, бо вони зроблені із вантажних машин.
 
Зауважимо, що ті переобладнані автобуси, що були зареєстровані до 1 квітня 2008 року, перевозитимуть пасажирів до кінця строку договору.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 17 Серпня 2009 18:49
Бодя пролобіював цю постанову уряду, щоб автобуси краще продавались ))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus