USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині вакцина проти грипу коштуватиме більше сотні гривень

8 Жовтня 2012 13:49
За курс щеплень від грипу волинянам цьогоріч доведеться заплатити не менш як 140 гривень.

Про це розповів заступник начальника управління охорони здоров’я Волинської ОДА Валерій Руцький під час прес-конференції «Лікування та профілактика грипу та ГРВІ» 8 жовтня.

За словами головного позаштатного спеціаліста з інфекційних захворювань управління охорони здоров’я Волинської ОДА Галини Морочковської, цього року на Волині очікують повторення поширення каліфорнійського грипу, який є штамом вірусу типу «А». Утім, він не буде мати такого значного поширення, як минулі роки, адже у більшості населення уже виробився імунітет. Окрім того, до нього долучиться ще два – штам «Вікторія» грипу типу «А» і «Вісконсін» типу «В». Однак, це теж не стане чимось новим для волинян. На ці типи грипу у різних модифікаціях населення уже хворіло. Загалом же збільшення кількості захворювань на грип і ГРВІ починається зазвичай з 40-ого тижня року і триває до 20-ого тижня наступного.

Лікуватися, сидячи на дивані і п’ючи вітаміни та імуностимулятори, на думку Галини Морочковської, – не варто. Краще вести здоровий спосіб життя, добре харчуватися і, що найголовніше, зробити щеплення. Мовляв, у аптечних мережах на Волині реалізуватимуть 5 видів вакцин.

Проте, не усі можуть захистити себе у такий спосіб. З-поміж інших, протипоказання до вакцинації – у людей із гострими захворюваннями та алергією на вакцину або її компоненти. Однак, у першому випадку уже через 2 тижні після одужання можна також вакцинуватися.

Усі ж інші категорії населення можуть зробити щеплення від грипу. Це й стане найефективнішим засобом захисту від хвороби і захистить від ускладнень з боку легень і нервової системи.

Своєю чергою, головний позаштатний спеціаліст з дитячих інфекційних захворювань управління охорони здоров’я Волинської ОДА Наталія Маркова зауважила, що у епідеміологічно небезпечний період особливу уваги треба звернути на дітей, адже вони є найбільш вразливими до інфекційних хвороб. Саме у них може спостерігатися швидке загострення грипу із стрімким підвищенням температури та інтоксикацією організму, яка навіть може викликати судоми у малят віком від 1 до 3 років. До того ж, до інфекції можуть долучитися ще різноманітні бактеріальні захворювання і викликати отит, гайморит чи ураження легень.

У випадку виявлення перших симптомів Наталія Маркова рекомендувала звернутися до спеціаліста, який зможе адекватно призначити лікування. Утім, теж зазначила, що найкраще – вакцинувати дитину від грипу. Маркова додала також, що щеплення можна робити дітям, старшим 6-и місяців. З її слів, курс вакцинації проводять у два етапи, перерва між якими – 4 тижні.

Щодо цьогорічних цін на вакцину, заступник начальника управління охорони здоров’я Волинської ОДА Валерій Руцький зазначив, що одна буде коштувати 70-80 гривень. Тож курс щеплень «обійдеться» у 140-160 гривень.

Довідково:

Станом на 14.09.2012 на території Україні дозволені до застосування у сезоні можливого епідемічного підйому захворюваності на грип на 2012-2013 роки наступні вакцини для профілактики грипу:
- Fluarix™ / Флюарикс™
- Інтанза* 15 / Інтанза*9 (Intanza* 15 / Intanza*9)
- Інфлувак® / Influvac®

Проходять процедуру державної реєстрації (перереєстрації) медичних імунобіологічних препаратів наступні вакцини для профілактики грипу на епідемічний сезон 2012-2013 років:
- Ваксігрип / Vaxigrip – спліт-вакцина для профілактики грипу інактивована рідка, суспензія дія ін'єкцій по 0,5 мл (1 доза) в попередньо заповнених шприцах з прикріпленою голкою №1, виробництва ТОВ «Фармекс груп» (фасування з форми «in bulk» фірми-виробника Санофі Пастер С. А., Франція):
- Ваксігрип / Vaxigrip – спліт-вакцина для профілактики грипу інактивована рідка, суспензія ін'єкцій по 0,25 мл №1, №10 та №20 або 0,5 мл №1. №10. №20 та №50 в попередньо заповнених шах з прикріпленою голкою та по 5 мл (10 доз) у флаконах №1 та №10, виробництва Санофі С. А., Франція.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Алла Показати IP 8 Жовтня 2012 14:57
А роботодавці будуть безкоштовно своїх працівників щеплювать?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus