USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині відбудеться музичний фестиваль міжнародного маштабу

9 Червня 2009 14:12
Пласт української культури підніматимуть на світовий рівень за допомогою фестивалю «Стравінський та Україна». Про це говорили під час прес-конференції щодо підготовки та проведення фестивалю, – повідомляє 9 червня репортер «Волинських Новин».
 
Шостий музичний фестиваль «Стравінський та Україна» відбуватиметься 15-21 червня у Луцьку та Устилузі. На нього прибудуть гості із Великобританії, Німеччини та Польщі.
 
За словами директора Волинської філармонії Сергія Єфіменка, родзинкою фестивалю стане твір Ігоря Стравінського «Весіллячко». У його виконані будуть задіяні музичні митці із Києва, Львова, Луцька, Рівного та Німеччини. Особливість цього твору у тому, що у радянські часи його виконували лише двічі.
 
Другою особливою подією стане кінопрограма «Ігор Стравінський та Дмитро Шостакович: митець-влада-свобода». На неї прибуде кінорежисер із Великобританії Тоні Палмер, який представлятиме фільми «Свідчення» та «Десь на кордоні».
 
Як зауважив заступник голови облдержадміністрації Святослав Кравчук, подібні фестивалі в Україні відбуваються досить рідко, тому його можна вважати репрезентаційним та іміджевим заходом для нашої країни. «Такі фестивалі дають можливість Україні показати, що ми маємо великий культурний пласт, який потрібно піднімати на світовий рівень», – наголосив Святослав Кравчук.
 
Також під час прес-конференції говорили про реставрацію садиби Ігоря Стравінського. За словами заступника начальника управління культури і туризму Василя Ворона, минулого року виготовили усю необхідну документацію для реставрації приміщення. Однак пан Кравчук зауважив, що роботи не проводитимуть, оскільки немає коштів. «В межах десяти мільйонів гривень ми можемо вирішити це питання», – підсумував заступник губернатора, але облдержадміністрація таке фінансування забезпечити не може.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus