USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

На Волині вшанували Лесю Українку

25 Лютого 2009 17:24
З 23 по 27 лютого в області тривають заходи, присвячені 138-ій річниці від Дня народження Лесі Українки, життя і творча діяльність якої тісно пов’язані з Волинню. Про це 25 лютого повідомляють «Волинські Новини».
Сьогодні вшанування славетної землячки розпочалось біля пам’ятника поетеси – там відбулася літературна година, яку підготували викладачі та студенти Волинського національного університету імені Лесі Українки.
Участь у заході брали голова облдержадміністрації Микола Романюк та заступник Святослав Кравчук, голова облради Анатолій Грицюк та заступник Луцького міського голови Анатолій Пархом’юк, представники громадських організацій,  трудових колективів, учнівської та студентської молоді, засобів масової інформації.
Про роль і місце Лесі Українки у розвиток української та світової  культури розповіла викладач Олена Малантій. Студенти ж зачитали  фрагменти з віршів поетеси «Мій шлях», «Зоря подій», «Де тії струни», «Гострим полиском хвилі спалахують» та «Завжди терновий вінець».
У рамках заходу покладено квіти до підніжжя пам’ятника видатної поетеси. Цього ж дня в Колодяжненському літературно-меморіальному музеї Лесі України відбувся літературний вечір «Леся Українка. Особистість. Творчість. Доля», а в міському народному домі «Просвіта» – літературно-мистецька година «І Лесин дух, і слово в душі лине…».
За інформацією сайту Волинської ОДА, низка заходів відбудеться і у Волинському національному університеті імені  Лесі Українки, зокрема, відкриття експозиції «Із фондів музею Лесі Українки: нові надходження», виставка творів образотворчого та декоративно-ужиткового мистецтва студентів і викладачів Інституту мистецтв ВНУ «Волинь – край Лесі Українки» та літературно-музична композиція «Сім струн я торкаю…».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 25 Лютого 2009 19:43
Кореспондентові варто професійніше ставитись до своїх обов'язків - бути грамотним і точно записати прізвище! Виступала біля пам'ятника Олена Маланій!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus