USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.88

На Волині в’язні цікавляться, як зареєструвати шлюб

27 Квітня 2009 13:37
Серед питань, якими цікавилися у юристів особи, які перебувають у Ковельській колонії, – як зареєструвати шлюб, перебуваючи у місцях позбавлення волі. Про це сьогодні, 27 квітня, під час презентації Довідника для засуджених у Луцькому прес-клубі реформ розповів адвокат Андрій Козак, – інформує репортер «Волинських Новин».
 
У рамках проекту «Покращення доступу до правових знань осіб, які перебувають у місцях позбавлення волі» засуджених у Ковельській колонії консультували юристи. Як розповів адвокат Андрій Козак, ув’язнених цікавили різноманітні питання, які стосуються зокрема цивільного та сімейного законодавства. Наприклад, декілька чоловік питали, яким чином зареєструвати шлюб, перебуваючи у місцях позбавлення волі.
 
Заступник завідувача кафедри права Волинського інституту МАУП Роман Чайка додав, що довідник є результатом співпраці Асоціації прав молоді Волині, кафедри та управління Держдепартаменту з питань виконання покарань. За його словами, у довіднику також приділяється увага як правам засуджених, так і їх обов’язкам. Зокрема громадянам, які звільнилися з місць відбування покарань, роз’яснюється, які в них є права у спілкуванні із правоохоронцями та обов’язки, пов’язані з адміністративним наглядом.
 
Заступник начальника управління Держдепартаменту з питань виконання покарань Андрій Скіць зазначив, що завдання пенітенціарної системи – виправлення та ресоціалізація осіб. У цьому аспекті долучення громадськості, допомога у роботі адміністрацій виправних закладів – дуже потрібна. «Цей довідник буде корисний і родичам засуджених, адже містить чимало інформації, яка стосується передач, посилок, призначення побачень», – додав пан Скіць.
 
За словами керівника проекту Петра Верзуна, Асоціація захисту прав молоді Волині вже подала заявку до одного з фондів про фінансування розширення тиражу довідника. «Адже тисяча примірників для Волині – надто мало», – переконаний пан Верзун.
 
Довідково:
 
У Ковельській колонії перебуває 145 осіб. Усього в місцях позбавлення волі України «мотають термін» майже 150 тисяч чоловік.
Проект здійснювався за підтримки фонду «Відродження»
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Юля Показати IP 27 Квітня 2009 15:10
Вітаю Асоціацію захисту прав молоді Волині із презентацією. А редакторам Волинських новин я б радила використовувати більш тематичні й етичні ілюстрації до публікацій, особливо такого характеру...
Ірина Показати IP 27 Квітня 2009 15:13
Прохання, вказувати, що проект підтримується Міжнародним фондом "Відродження".ah

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus