USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На Волині зростає поширення важких наркотиків, – правоохоронці

14 Липня 2009 18:43
Волиняни стали менше вживати опій, хоча натомість додалося «поціновувачів» важких психотропних речовин. Про це у коментарі «Волинським Новинам» розповів начальник відділу боротьби з незаконним обігом наркотиків УМВС України у Волинській області Петро Мохнюк.
 
На Волині найбільше цьогоріч  працівники міліції вилучили макової соломки – 27 кілограмів. На другому місці йде марихуана – 12 кілограмів, а на третьому амфетамін – 4 кілограми. Окрім того, не потрапили до своїх споживачів таблетки екстезі – до чотирьох тисяч штук. А от опію вилучили всього 284 грами. Щодо останнього, то, за словами Петра Мохнюка, він стає все менш популярним серед наркозалежних волинян. Як зауважив пан Мохнюк, у часи кризи значно зменшилася кількість споживачів легких наркотиків, натомість додалося «поціновувачів» важких психотропних речовин.
 
Начальник відділу боротьби з незаконним обігом наркотиків також розповів, що в основному вилучені наркотики є ввезеними із закордону. Наприклад, цього року працівники міліції викрили 10 міжнародних каналів переміщення психотропних речовин, 9 із яких «тягнулися» з Республіки Польща, а один – із Білорусі. Також вилучено наркотики у громадян Голландії та Німеччини.
 
Усього за півроку на Волині затримано 60 злочинців, що займалися збутом наркотиків, тоді як за цілий 2008-й –  лише 47. Окрім того, в області виявили три лабораторії, які займались виробленням «вітчизняного наркопродукту».
 
Щоправда, до цієї статистики додалися найсвіжіші дані. За повідомленням сайту МВС України, 13 липня у Луцьку на залізничному вокзалі міліція затримано двох громадян Російської Федерації віком 35 та 25 років, у яких вилучено, відповідно, 0,7 й 0,5 грамів опію.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Анонім Показати IP 15 Липня 2009 06:25
ахахахах! блин когда проверить каждого 4 гражданина петербурга то у него в кармане будет побольше чем грамм))))) тем более что эт есть 0.7 грамма?
Messerschmitt_Bf_109 Показати IP 15 Липня 2009 14:10
Шановні, у Вас такі цікавеньки новини- відірватися не можу..(с)споживачі легких наркотиків та виробники «вітчизняного наркопродукту» вразили мене навіть більше, аніж стаття про воші..
Анонім Показати IP 15 Липня 2009 14:13
Гавкати у відгуках - не новину знайти і написати...
Messerschmitt_Bf_109 Показати IP 15 Липня 2009 14:35
Переписати зі слів правоохоронця, навіть, не підкорегувавши- то це не "написати",а просто розшифровувати запис диктофона. Називайте речі своїми іменами. Подача матеріалу- жахлива. Треба писати простіше та грамотніше. Треба думати над тим що пишеш, стаття- це не диктант, можна напистати й своїми словами. Звісно ж, посилаючись на першоджерело та не змінюючи самої інформації. Пан Мохнюк, бачте, не журналіст, а працівник міліції, його робота- не тексти писати. А от журналіст дерев'яний, пише чи то під шаблон, чи то під копірку. До речі, "падіння споживчого попиту" на легкі наркотики пов'язано мабуть, більше з тим, що зараз просто "не сезон",а ніяк не з кризою...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus