USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На Волині з’ясовували, чи готова область до паводку

17 Березня 2009 10:27
Чи готові комунальні служби та відомства до імовірної повені, з’ясовували працівники Головного управління МНС в області під час проведення рейдової перевірки комунальних господарств та навчання населення дій у випадку повені. Про це 17 березня інформують «Волинські Новини».
 
За словами начальника ГУ МНС України в області Володимира Грушовінчука, щороку для недопущення підтоплень житлових та інших будівель у Луцьку, в районі вулиць Степової, Донцова, Городецької та інших, розташованих поблизу села Великий Омеляник, пожежно-рятувальні підрозділи проводять невідкладні роботи з від помпування талих вод.
 
До ліквідації паводків будь-якого масштабу готові рятувальники на території усієї області, – повідомили у центрі пропаганди ГУ МНС у Волинській області.  На бойовому чергуванні постійно перебувають пожежні автомобілі з потужними насосами, укомплектовані рятувальним обладнанням: жилетами, мотузками та човнами.
 
«До речі, у Камінь-Каширському районі на бойовому чергуванні перебуває плаваючий транспортер, завдяки якому можна допомогти людям у випадку навіть найбільш катастрофічної повені», – уточнив Володимир Грушовінчук.
 
«Підвищення рівня річкових вод у Луцьку фіксується практично щороку, проте ми успішно справляємося з цією проблемою», – запевняє начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Луцького міськвиконкому Олександр Рой. За його словами, у лютому цього року провели засідання комісії техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, де визначено ряд заходів у випадку повені, затверджено плани взаємодії з рятувальною службою, комунальниками, зокрема, підприємством «Луцькспецкомунтранс», та правоохоронцями».
 
Щоб переконатися, що в обласному центрі рівень води у річці Стир не підвищився до критичної межі, учасники рейдової комісії прибули в найнижчу точку міста на території вулиці Лютеранської. З’ясувалося, що допоки ризику виникнення паводку немає.
 
«Звичайно, рівень води в Стиру піднятися може. У випадку повені дамба захистить міський парк культури і відпочинку, талу та дощову воду можна відкачати, залучивши техніку комунального підприємства «Луцькспецкомунтранс», – стверджує Олександр Рой. Тому навіть якщо на території міста трапиться паводок, це загрожує лише окремим мешканцям приватних будинків, розташованих на берегах річки.
 
Одна з основних проблем, що супроводжує підйом річкових вод у Луцьку, – підтоплення п’яти підземних свердловин, що постачають воду мешканцям обласного центру. Як запевняє директор комунального підприємства «Луцькводоканал» Іван Корчук, у такому випадку вода з артезіанських свердловин постачатися не буде, а на підтопленій території терміново проводитимуть санітарно-епідеміологічні заходи та здійснюватимуть відкачування води.
 
Відкачку повеневих вод у місті здійснює підприємство «Луцькспецкомунтранс». Як повідомив директор підприємства Валерій Кузьмич, у Луцьку вже розпочато проведення таких робіт: від води «звільняли» території на вулицях Парковій, Гончарові та Ціолковського, а також на Малоомелянівськову масиві.
 
Нині «Луцькспецкомунтранс» надає для потреб лучан 4 спецавтомобілі. «Особливих зрушень у покращанні технічного забезпечення не відбулося. Намагаємося тримати автомобілі у задовільному стані. Днями завершили встановлення нового насоса на один з автомобілів», – зауважив Валерій Кузьмич.
 
Учасники рейдової комісії роздали також листівки з правилами безпечної поведінки під час повені лучанам, які проживають на прибережних територіях та наголосили на посилених заходах безпеки.
 
Довідково:
 
Повеневі води практично щороку затоплюють та підтоплюють десятки тисяч гектарів  волинської землі. Ріки Західний Буг, Прип’ять, Стохід, а також Турія та Стир, розливаючись навесні, завдають чималих збитків мешканцям краю. Щороку тільки у Луцьку постійно затоплюються понад 80 будинків та споруд: міська дитяча залізниця, прибережна зона парку культури та відпочинку імені Лесі Українки та готелю «Світязь», чимала площа угідь поблизу спорткомплексу «Спартак» та міського зоопарку – це далеко не повний перелік територій, що входять до групи ризику.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus