USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Наближаємо перемогу»: у Луцьку – благодійний забіг, на якому збирали кошти для 14-ї бригади. Фоторепортаж

14 Травня 2022 13:00
В обласному центрі Волині проводять благодійний забіг «Наближаємо перемогу», під час якого збирають кошти на допомогу Збройним силам України, а саме – 14-й ОМБр. Родзинкою заходу стало те, що пробігти свою дистанцію можна було і в центральному парку, і офлайн, коли учасник обирав місце та час, для цього потрібно було лише зробити благодійний внесок для наших воїнів.

Організували благодійний забіг департамент молоді та спорту Луцької міської ради, Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» та спортивний клуб «Лучеськ».

Учасників забігу не обмежували щодо дистанції, кожен міг подолати будь-яку відстань, організатори встановили символічні межі – від 1400 метрів до 14 кілометрів. Пробігти дистанцію, яка до снаги, могли і дорослі, і діти.
Реєструючись, учасники самостійно вирішували, яку суму можуть сплатити, аби підтримати волинську бригаду та наблизити перемогу. Організатори підійшли з гумором до внесків та кожну суму назвали на честь зброї, якою нищать окупантів та їхню техніку: 250 гривень – «Джавелін»; 400 гривень – «Байрактар»; 600 гривень – «Стугна-П»; 800 гривень – «Нептун»; 1000 гривень – «Бомба для бункерного діда». Окрім того, усі охочі могли придбати сувенірну продукцію з символікою цього забігу.
Керівник департаменту молоді та спорту Володимир Захожий розповів, що спортивні заходи потроху повертаються, тому спільно з партнерами Фондом «Тільки разом» та спортивним клубом «Лучеськ» задумали зробити благодійний забіг онлайн. Однак побачивши велику кількість зареєстрованих людей, захід вирішили провести і в центральному парку, аби долучити якомога більше бігунів. Станом на 10 годину на заході зареєструвалося вже 200 людей, зібрана сума перевищила 60 тисяч гривень, але люди продовжують реєструватися. Він повідомив, що за виручені кошти буде придбано GPS-трекери Garmin для бійців 14-ї бригади, ціна одного – тисяча доларів. Ця річ допоможе їм орієнтуватися на місцевості, де відсутня мережа та інтернет.
Луцький міський голова Ігор Поліщук відзначив, що сьогоднішній захід – це не лише поступове повернення людей до здорового життя, а й можливість долучитися до допомоги волинським військовим.

«Після паузи ми почали повертати спорт до нашого міста, аби лучани мали змогу знову жити здоровим життям та не занепадали духом», – сказав міський голова.
Голова правління Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Катерина Шкльода зазначила, що Фонд вирішив долучитися до проведення заходів, оскільки зараз через війну кошти з міського бюджету на це не виділяють.

«Дуже важливо зараз відновлювати спортивні заходи, нагадувати людям, щоб вони налагоджували свій ритм життя. Потрібно не лише тренуватися, а й проводити час на свіжому повітрі з сім’єю, друзями, щоб і емоційне здоров’я було в нормі. Хлопці, які нас захищають, роблять це не для того, щоб ми тут сиділи і плакали, вони роблять це, аби ми мали повноцінне життя. Сьогоднішній захід – це і повернення до спорту, і допомога для них, для наших військових. До того ж, завдяки таким заходам люди не забувають, що в країні війна, і потреби армії досі не зникли», – наголосила Катерина Шкльода.
До забігу долучилося чимало лучан, серед них Володимир та Олексій, які зарядили по «Джавеліну» для окупантів. Володимир займався бігом, бігав тріатлони, брав участь у забігах, а сьогодні вирішив запросити на захід Олексія, який пробіг мінімальну дистанцію, оскільки для нього це був перший такий досвід.

«Узимку була перерва в забігах, а потім почалася війна. Цей забіг мені порадила подруга, адже це можливість не лише побігати, а й допомогти нашій армії. Дуже добре, що такі заходи зараз проводять. Людям, які бігають, але не є професіоналами, це дозволяє тримати моральну та фізичну форму», – зазначив Володимир.
Сьогодні з восьмої до чотирнадцятої години відбудеться п’ять забігів. Проте ще один забіг стартує 22 травня. Реєстрація відбувається на сайті https://runstyle.net/ і триватиме до 20 травня 2022 року.

Найперше потрібно обрати один із п’яти забігів, що, як уже уточнювали, залежать не від дистанції, а від вартості благодійного внеску. Потім – сплатити благодійний стартовий внесок.

Організатори беруть на себе зобов’язання безплатно надіслати учасникам стартовий номер та пам’ятну медаль у вказане відділення «Нової пошти». Щоправда, це не стосується тих учасників, які проживають у Луцьку: вони мають забрати ці пам’ятні відзнаки в одному з пунктів видачі в обласному центрі Волині: або у Центрі туристичної інформації та послуг міста Луцька (вул. Сенаторки Левчанівської, 2), або в магазині «Альпініст» (вул. Конякіна, 25 Б). Також це можна буде зробити два дні поспіль під час офлайн-забігу в Центральному парку культури і відпочинку імені Лесі Українки.
Забіг символічно завершать 22 травня, адже саме цього дня вісім років тому неподалік міста Волноваха Донецької області на військовослужбовців волинської бригади (на той час – 51-ї ОМБр) напали вороги. Загинули 18 бійців, ще майже 30 отримали поранення. Сепаратисти та російські військові мали на меті прорвати кільце сил АТО, однак українським воїнам вдалося відбити атаку та втримати контроль над блокпостом.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus