USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.70
  • PLN 9.76 9.95

НАБУ підтвердило оригінальність «амбарної книги» ПР. Документи

24 Грудня 2016 14:55
НАБУ оприлюднило почеркознавчу експертизу щодо голови ЦВК у справі «чорної бухгалтерії»

Національне антикорупційне бюро України у справі "чорної бухгалтерії" Партії регіонів оприлюднило результативну частину почеркознавчої експертизи "амбарної книги" із підписами, які, як зазначається, належать голові Центральної виборчої комісії Михайлу Охендовському, передає УНН з посиланням на прес-службу відомства.

У суботу, 24 грудня відомстві зазначили, що "на сьогодні досудовим розслідуванням зібрано достатньо доказів, якими підтверджено оригінальність “амбарної книги”, переданої Віктором Трепаком до НАБУ".

Нагадаємо, Трепак в інтерв'ю виданню "Дзеркало тижня" повідомив, що передав до НАБУ документи, які підтверджують незаконні виплати Партією регіонів готівкових коштів низці колишніх та нинішніх високопосадовців.

"У зв’язку з високим суспільним інтересом до процесу розслідування справи “чорної бухгалтерії” Партії регіонів Національне антикорупційне бюро України оприлюднює результативну частину почеркознавчої експертизи “амбарної книги” із підписами, які належать голові Центральної виборчої комісії. Ці записи в тому числі стали підставою для складання повідомлення про підозру голові ЦВК", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, обгрунтованість підозри підтверджується доказами.

"По-перше, виписки із банківських рахунків. За даними слідства, підозрюваний поповнював свій власний банківський рахунок у ті ж дні, коли ставив підписи в “амбарній книзі”. Наприклад, відповідно до одного із записів “амбарної книги” 27.09.2012 голова Центрвиборчкому одержав від помічника одного з народних депутатів Партії регіонів 4,7 тис. дол. США, з яких, як вважає слідство, відповідно до наявних фінансових документів, поклав на власний банківський рахунок 4,5 тис. дол. США", - зазначили у НАБУ.

По-друге, вказано, що є висновки почеркознавчої експертизи наведених записів.

"Висновок експертизи Київського науково-дослідного інституту судових експертиз (КНДІСЕ) Міністерства юстиції України, яка замість належних 10 днів з невідомих причин тривала 3,5 місяці, не підтверджує та водночас і не виключає ймовірність того, що підписи та записи у “амбарній книзі” належать голові ЦВК. Відповідно ж до іншої експертизи, проведеної Державним науково-дослідним експертно-криміналістичним центром Міністерства внутрішніх справ України (ДНДЕКЦ), підписи та записи від імені підозрюваного у “амбарній книзі” належать саме голові ЦВК", - сказано у повідомленні.

ЧИТАТИ ЩЕ: У ЧОРНІЙ БУХГАЛТЕРІЇ ПАРТІЇ РЕГІОНІВ «ЗАСВІТИВСЯ» ЕКС-ОЧІЛЬНИК ВОЛИНІ, - ЗМІ

Також повідомляється, що "не відповідають дійсності заяви адвокатів підозрюваного про те, що у повідомленні йому про підозру відсутні відомості про особу, яка передавала кошти". "Такі відомості існують та зазначені у повідомленні про підозру", - зауважили у НАБУ.

Раніше повідомлялося, що інформацію про виплати в документи "чорної бухгалтерії" Партії регіонів вносив Євген Калюжний – брат екс-депутата Верховної Ради, регіонала Віталія Калюжного. Однак НАБУ не завадила цьому фігуранту справи покинути країну.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Сераховичі Показати IP 24 Грудня 2016 15:08
Без НАБУ і до оприлюднення всі знали ,що чорна бухгалтерія велась і була,і не тільки в регіоналів. А от як завершиться вся ця справа .чи тільки "оприлюдненням",- це вже інше питання.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus