USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Начальника «Ковельводоканалу» покарали за корупцію

26 Червня 2014 17:24
Прокуратура Волині спільно з УСБУ в області викрили начальника Ковельського управління водопровідно-каналізаційного господарства «Ковельводоканал» Юрія Рибачка у вчиненні адміністративного корупційного правопорушення. Про це повідомили у прес-службі прокуратури області.

З'ясувалося, що посадовець у 2013 році попри наявність конфлікту інтересів уклав два договори оренди автомобілів, які використовував як службові.

Зокрема, у травні 2013 року він сам у себе орендував автомобіль «Мерседес-Бенц», а в грудні 2013 року орендував у свого сина автомобіль «Міцубісі-Паджеро».

Упродовж 2013-2014 років на утримання цих автомобілів за кошти комунального підприємства видали матеріалів на суму майже 38 тисяч гривень та списали паливно-мастильних матеріалів на суму понад 32 тисяч гривень.

Порушуючи вимоги Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції», начальник «Ковельводоканалу» не вжив заходів щодо недопущення будь-якої можливості виникнення конфлікту інтересів та невідкладно у письмовій формі не повідомив безпосереднього керівника про наявність такого конфлікту.

Постановою Ковельського міськрайонного суду від 29 травня 2014 року посадовця визнали винним у порушенні вимог щодо повідомлення про конфлікт інтересів та накладено штраф в розмірі 25 неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

Не погоджуючись з судовим рішенням,начальник «Ковельводоканалу» оскаржив його до Апеляційного суду Волинської області. Однак апеляційний суд 26 червня 2014 року залишив постанову суду першої інстанції без змін, вона набрала законної сили, є остаточною та оскарженню не підлягає.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, група підприємців, громадських організацій та формувань, а також небайдужих городян звернулися до депутата Ковельської міської ради Олександра Артишука з приводу доцільності перебування на посаді начальника Ковельського управління водоканалізаційного господарства Юрія Рибачка, назвавши його «одіозною особою». Олександр Артишук розповів про злочини та махінації, які учинив Рибачок, будучи на різних посадах.

Згодом за начальника Ковельського управління водоканалізаційного господарства заступився трудовий колектив та профспілковий комітет, а також півсотні керівників підприємств та приватних підприємців.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Анонім Показати IP 26 Червня 2014 17:28
У Камені директор терцентру сам у себе брав молоко по договорах, і ніякої корупції не виявили....
лучанин Показати IP 26 Червня 2014 17:44
25 неоподаткованих мінімумів? І це все? Накрав на 70тис, а штраф на 30450 грн... А чи це не занадто м"який вирок для цього хапуги?
лучанин до лучанин Показати IP 26 Червня 2014 17:48
коментар було видалено
Математик до лучанин Показати IP 26 Червня 2014 19:44
25*17=425 грн
Анонім Показати IP 26 Червня 2014 18:01
коментар було видалено
корупціонер Показати IP 26 Червня 2014 22:30
ото так зловили злодія.дядько орендував сам в себе машину і на ній роботу робив і гробив.якби орендував в сусіда,то було б все добре.а ви в кожну луцьку школу завітайте.особливо № 9.як дерли з батьків бабло на цацкі-так і деруть!як був там директором Недужко-так і є!а нещодавно писали про нього як про корупціонера.на лікарняний втікав. і що далі.а це далеко не оренда а здирництво.і до освіти,тим більше безкоштовної, жодного відношення золото,айфони ...гривні не мають.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus