USD 39.50 40.00
  • USD 39.50 40.00
  • EUR 39.77 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Нафтобаза під Києвом палатиме 2-3 дні, - експерти

9 Червня 2015 22:20
Згідно з документами, на нафтобазі у Василькові було 14 тисяч тонн пального. Таку цифру оприлюднив секретар РНБО Олександр Турчинов, - інформує ТСН.

Нагадаємо, Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що під Києвом горить нафтобаза. Неподалік палаючої нафтобази евакуюють озброєння.

ДИВІТЬСЯ ВІДЕО ВИБУХУ ТУТ.

Керівництво бази точних даних про кількість пального надати наразі не може. Кажуть, що загалом нафтобаза під Києвом може вмістити понад 20 тисяч тонн, і вона була заповнена більш ніж на половину.

Вчені-фізики вже підрахували, що нафтопродуктами такої кількості можна заправити баки 340 тисяч легковиків – близько третини машин, зареєстрованих у Києві. Палива на базі у Василькові вистачило б, аби 4300 разів об'їхати землю по екватору.

Але найголовніше, кажуть експерти, навіть за найсприятливіших для вогнеборців умов такий об'єм пального горітиме щонайменше 2-3 доби.

Зауважимо, що за станом на 21.00 годину рятувальники провели пінну атаку двох резервуарів на нафтобазі. Триває охолодження наступних ємностей і в подальшому пінну атаку продовжать. До ліквідації пожежі задіяли пожежний потяг.

"Ситуація контрольована. Загрози поширення вогню на нафтобазу KLO немає", - повідомив голова ДСНС Микола Чечоткін.

У МВС повідомили про чотирьох загиблих під час пожежі на нафтобазі у Васильківському районі під Києвом. 12 людей із травмами перебувають у лікарні.

"Всього четверо - троє пожежників і один цивільний, який загинув вчора", - сказав директор департаменту комунікації МВС Артем Шевченко.

Сьогодні знайшли тіла трьох рятувальників, які пропали безвісти під час вибуху. Пошук тіл розпочався одразу після того, як вдалося зайти на територію нафтобази і приступити до ліквідації незначних осередків пожежі. Одразу після вилучення тіл розпочалося проведення пінної атаки на вогонь.

Зауважимо, що вміст окремих шкідливих речовин у повітрі столиці у 4-5 разів вищий за норму. Проте як запевняють санепідеміологи, небезпеки для людей поки що немає.
Однак, киянам з хронічними захворюваннями рекомендують обмежити прогулянки на свіжому повітрі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Анонім Показати IP 9 Червня 2015 22:49
шкода хлопців .......
Анонім до Анонім Показати IP 9 Червня 2015 23:06
Жаль рядовых пожарников. Но пожар возник из за того, что на этой нефтебазе кустарным способом производили бензин. Это первое, а второе - пожарники приехали на пожар без средств, необходимых для тушения подобного пожара.
ВУдман до Анонім Показати IP 11 Червня 2015 00:04
о, звідки такі достовірні факти? Напевно був в осередку пожежі?
липа Показати IP 10 Червня 2015 06:00
если она незаконно построена, то почему функционировала? Сколько таких обьектов по стране, которые незаконно построены и работают с риском для жизни людей. Уверен - таких сотни обьектов.
Патріот України Показати IP 10 Червня 2015 16:37
Це диверсія. Наливайченко вже заявив, що це підпал Сурков за наказом Путіна. Він пообіцяв що представить докази. Сурков - головний ворог України - він розстрілював Небесну сотню на Майдані, а зараз підпалив нафтобазу. Кацапи хочуть поставити українців на коліна. Всім потрібно бути уважними і ловити агентів Путіна. Слава Україні! Героям слава!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus