USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Нафтобаза під Києвом горить знову. ОНОВЛЕНО

13 Червня 2015 13:45
На Київщині знову горить нафтобаза, пожежа на якій не вщухала кілька днів поспіль.

Як повідомив у Facebook громадський активіст Владлен Сергієнко, близько 12:00 з боку "БРСМ-Нафта" було чути вибух, - інформує УП.

"Зайнявся один резервуар, який продовжує горіти", - зазначив Сергієнко.

Поруч із місцем займання перебувають 4 пожежних машини.

Зі слів Сергієнка, на місці події перебуває перший заступник голови Васильківської РДА Євгеній Червенко.

"Каже, що все під контролем. Постраждалих немає", - додав він.

Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що ввечері 8 червня під Києвом загорілась нафтобаза. Окрім того, видання писало усі ймовірні версії, що спричинили вибухи і пожежу на нафтобазі.

10 червня стало відомо, що пізно ввечері на нафтобазі під Васильковом знову пролунав вибух. Згідно з даними МОЗ, кількість загиблих збільшилася до п’яти осіб, постраждалих - 14.

Як повідомив глава ДержНС Микола Чечоткін, вже сьогодні, 13 червня, внаслідок займання ємності постраждалих не було, ситуація повністю контрольована.

"Загроза розповсюдження пожежі на територію бази "КЛО", як і на військову частину відсутня", - заявив Чечоткін, повідомляє Інтерфакс-Україна.

На уточнювальне запитання, чи є загроза повторного вибуху, Чечоткін сказав: "Загроза вибуху поки що немає. Але ми сподіваємося на те, що коли ця загроза знизиться, нам вдасться загасити цю ємність 900 куб м".

Чечоткін також повідомив, що на території нафтобази є ємності, які "ще не розірвалися", але тільки одна з них потенційно може бути разгерметезирована, йдеться про велику цистерну.

"Там ще є 4 цистерни 900 кубометрів, які повністю заповнені. Але на інших цистернах такого рівня загрози немає", - пояснив Чечоткін.

Також у ДержНС повідомили, що витік пального з подальшим горінням та факельне горіння розташованого поруч резервуару об’ємом 900 м. куб. стався близько 12:00 13 червня через розгерметизацію ємності.

"Проводиться інтенсивне охолодження лафетними стволами 1-го резервуару з пальним та засипання піском місць розливу нафтопродуктів. До гасіння пожежі задіяно 24 чол. особового складу та 4 автоцистерни", - зазначили в ДНС.

Об 11:20 проведено пінну атаку на зруйнований резервуар із якого відбувалося випаровування дизельного пального та створено пінну подушку в місцях його розливу.

Здійснювалось перекачування дизельного пального з нафтобази БРСМ до нафтобази КЛО, станом на 12:00 перекачано 800 м. куб. Температура дизельного пального становить 32 ۫С.

На місці пожежі до виконання робіт зосереджено 40 одиниць техніки та 186 особового складу від ГУ (У) ДСНС в Київській області та м. Києва, ДП МРЦ і частина приданих сил від управлінь ДСНС в Житомирській та Чернігівській областях. Охорону місця проведення робіт з ліквідації надзвичайної ситуації здійснюють 70 чоловік особового складу Нацгвардії.

Також в ДержНС повідомили, що за станом на 8:00 13 червня на території нафтобази здійснюється проливка території та охолодження резервуарів, плануються роботи по засипанню піском місць розливу нафтопродуктів.

У зв'язку з пожежею затримали фактичного керівника нафтобази Юрія Шквиру, також до відповідальності притягнуть інженера Юрія Южаніна.

Також Аваков заявив, що на підприємствах мережі "БРСМ-Нафта" змішували бензин із присадками й домішками, їх покривали представники органів державної влади й силових структур.

Мережа автозаправних комплексів "БРСМ-Нафта" вважає, що пожежа на їхній нафтобазі у Васильківському районі виникла внаслідок теракту, а саме підриву. Там обіцяють мільйон гривень за інформацію про замовників і виконавців.

До слова, власники нафтобази вже перебрались до РФ. Відповідну інформацію надав секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
українець Показати IP 13 Червня 2015 16:01
Країна неляканих ідіотів!!! Вчора казали, рапортували що все затушили, а сьогодні знов горить?! Це не країна, а ...!!! Влада, служби... пішли ви на...!!! Ви не взмозі утримувати цю державу - одна брехня!!! Щоб ви...!!!
Некст до українець Показати IP 13 Червня 2015 18:28
Ти агент фсб, точно.
мутний Показати IP 13 Червня 2015 22:28
в нас те ж є нафтобаза ім Єрееєва а поруч авторинок. Пора його переносити бо як рване то буде попа всім-пожежні від глобуса до кільця Єршова і за пів години не доїдуть. Єгормо нах. усі. Не може бути авторинок ім. Алфьорова з нафтобазою. Міська влада агов, коли переносимо авторинок до Кромберга ?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus