USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Неподалік палаючої нафтобази під Васильковом евакуюють озброєння

9 Червня 2015 15:30
За станом на 15 годину ситуація на нафтобазі «БРСМ» під Києвом ускладнилась. Як повідомили Інформаційному агентству Волинські Новини в організації Волинських авіалюбителів «ОВАЛ», вогонь впритул підійшов до військового аеродрому Васильків поруч з нафтобазою.

На відстані 75 метрів від епіцентру пожежі знаходиться склад авіаційного озброєння, яке зараз у терміновому порядку евакуюють в інший кінець льотного поля. Така близькість нафтобази до військового об’єкта зумовлена тим, що раніше територія нафтобази разом з резервуарами належала військовому об’єкту і була одним зі складів паливно-мастильних матеріалів аеродрому. Згодом територію цього складу разом з усіма резервуарами викупила в Міністерства оборони нафтова компанія «БРСМ».
До слова, на аеродромі у Василькові дислокується бригада тактичної авіації, на озброєнні якої знаходяться легкі фронтові винищувачі МіГ-29. Завданням бригади є прикриття повітряного простору столиці і Київської області.

Наразі за неофіційними даними на аеродромі оголошена бойова тривога. Льотний склад бригади у повному обсязі прибув на аеродром. Технічний склад здійснює екстрену заправку літаків та іншу передпольотну підготовку.

Льотчики зайняли робочі місця в кабінах винищувачів, оголошена стартова готовність. Літаки готові будь-якої миті здійнятися в небо для евакуації на сусідні аеродроми. Ракети, патрони до авіаційних гармат та інші боєприпаси в разі потреби будуть евакуйовувати з території летовища наземним автотранспортом.

Подану вище інформацію волинські авіалюбителі дізнались з власних джерел у Києві.
До слова, вчора трапилась пожежа на нафтобазі WOG в Дубно Рівненської області. Пожежу локалізували.

Вогонь з нафтобази БРСМ вже перекинувся на сусідню нафтобазу «KLO». Виставляється так звана огорожа. Таку заяву зробив Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

Вогонь також перекинувся на розташований поруч лісовий масив. Локалізувати пожежу поки не вдається. Полум’ям вже охоплено кілька пожежних машин і карет швидкої допомоги.
Персонал обох нафтобаз евакуйований. На випадок подальшого поширення пожежі готується евакуація жителів прилеглих до нафтобаз населених пунктів Крячки і Глеваха.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
40a Показати IP 9 Червня 2015 17:08
ото цирк, пожежу приборкати не можуть і клоун пастор там! а що якщо не дай Бог ще атомна яка бахне? Спеціалістів немає. Повна *опа.
40a до 40a Показати IP 9 Червня 2015 17:25
одні "активісти" навколо. спецури немає. там "моцкалі" допомогу пропонують, то ви гниди хоч заради населення не відмовтесь.
40a до 40a Показати IP 9 Червня 2015 17:48
- Турчинов "Ядовитых веществ на нефтебазе под Васильковым нет, там горит только топливо." xD
Анонім до 40a Показати IP 9 Червня 2015 18:11
"Ядовитых веществ на нефтебазе под Васильковым нет" Правда сколько нужно человеку побыть в таком дыму, чтобы дать дуба?
40a до Анонім Показати IP 9 Червня 2015 21:11
Сарказм не видно, чи що?
Анонім до 40a Показати IP 9 Червня 2015 21:44
Ладно, уел. Правда на настоящий момент времени по Киеву в результате пожара ПДВ превышен в шесть раз. Это в Киеве, находящемся на достаточно большом расстоянии от пожара.
Штефан,Луцьк Показати IP 9 Червня 2015 18:39
Турчинов-молодец! Мы с ним одной Веры!
Анонім до Штефан,Луцьк Показати IP 9 Червня 2015 19:05
А с каких пор ты стал сектантом?
Анонім Показати IP 9 Червня 2015 19:06
"Подану вище інформацію волинські авіалюбителі дізнались з власних джерел у Києві." Паршиво работаете ребята - журналисты сайта. Ведь вчера с тех мест шел непрерывный стрим с комментариями.
потерпілий Показати IP 9 Червня 2015 22:01
Горі горі моя звезда( БРСМ),БОГ шельму мітить.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus