USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Нардеп Івахів - найбільший прогульник Комітету будівництва і ЖКГ

16 Травня 2017 15:14
Нардеп - мажоритарник з Волині Степан Івахів, який пройшов до Верховної Ради по виборчому округу №21 (Воля народу), прогуляв 90% (36 з 40) засідань Комітету будівництва і ЖКГ.

Про це повідомляє Рух ЧЕСНО з дослідження роботи народних депутатів в Комітеті будівництва і ЖКГ Верховної Ради.

У коментарі Громадському руху ЧЕСНО помічник Степана Івахіва Денис П'ятигорець сказав, що це буцімто може бути пов'язано з тим, що інколи Івахів забуває розписатися в журналі реєстрації або прийти із запізненням на засідання. Також, за словами помічника, буває так, що засідання Комітету нібито співпадають з офіційними відрядженнями.


Окрім того, як переконує помічник, у Степана Івахіва, окрім основних посадових обов'язків, за які нардеп отримує гроші, ще є й інші обов'язки —фракційні.

Зауважимо, що у розкладі Верховної Ради виділено час на роботу в комітетах та фракціях разом.

Варто додати, відповідно до рейтингу активності нардепів-мажоритарників за квітень 2017 року, Степан Івахів займає 55 місце, у той же час Ігор Гузь в рейтингу - 4-й, а Ірина Констанкевич - 8-ма.

Як повідомив помічник, Івахів нібито велику увагу приділяє роботі на окрузі на Волині.

Зауважимо, під час нещодавних протестних акцій у Ковелі нардепа звинуватили в тому, що він абсолютно байдужий до проблем людей, які його обирали.

У ст. 19 Закону «Про Регламент Верховної Ради» парламент має календарний план. Згідно з ним, депутати кожен другий тиждень місяця мають проводити в комітеті, наступний — з виборцями. Щодо розкладу засідань Верховної Ради, то в середу і п'ятницю проводяться лише ранкові засідання, оскільки, наприклад, по середах у другій половині дня депутати мають працювати у комітетах.

Окрім того, Закон «Про статус народного депутата» передбачає фінзабезпечення нардепа. Утім, у п.5 ст. 33 також говориться про те, якщо нардеп не виконує повноваження, які включають і роботу в комітеті, то підкомітет з питань депутатської етики може підготувати подання, яке припинить виплати, пов'язані з виконанням депутатських повноважень.

169 871 грн з бюджету отримав, за декларацією за 2016 рік, на виконання депутатських повноважень Степан Івахів.

Громадський рух ЧЕСНО також поцікавився, як все ж йому вдається працювати у Комітеті та доносити свою позицію або позицію фракції за його відсутності.

На це Денис П'ятигорець заявив, що Івахів підтримує зв'язок з керівником Комітету, з заступником керівника. «Якщо виникає необхідність... немає кворуму, і терміново треба через Комітет провести якесь питання, то Степан Петрович звісно говорить, що приїде і свій голос дасть».

Нагадаємо, що участь у засіданнях Івахіва звелася до 10%, і в комітеті таки є проблеми з кворумом.

Щодо законодавчої активності в Комітеті, варто нагадати громадськості, що Степан Івахів у попередньому скликанні був заступником голови Комітету з питань аграрної політики та земельних відносин. Частина законопроектів Івахіва стосується не тільки будівельної, а й аграрної сфери.

Завужимо, що Івахів є співініціатором двох законопроектів, які стали законами. Утім, серед них немає жодного профільного.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
ЦИЦЕРОН Показати IP 16 Травня 2017 15:23
найбільше заохочення злочину - БЕЗКАРНІСТЬ !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus