USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Наробили помилок, - Кварцяний про поразку у Харкові

11 Серпня 2013 08:36
Головний тренер луцької «Волині» Віталій Кварцяний розповів у післяматчевій прес-конференції про розгромну поразку від харківського «Металіста» з рахунком - 0:4:

- В цілому, картина така, що команда «Металіст» укомплектована хорошими футболістами, індивідуально досить сильними та технічно підготовленими… з характером… можна ще півгодини перераховувати їхні позитивні якості. Ми ж похвалитися цим не можемо. Наробили помилок... створили два стандартні положення і пропустили два голи. Після цього футболісти повноцінно не могли налаштуватися на командні дії та гра потроху розсипалася. Створювали моменти, але не встигали повернутися у захист.

Ми могли зіграти краще… Але 4:0 - це забагато... Я не очікував такого від деяких футболістів. Молоді гравці, які мали б проявити себе нестандартно, з азартом, вийшли на поле переляканими. Більше того, чого бояться українські футболісти, - це взяти гру на себе, проявити південноамериканську манери гри. Але це біда нашого дитячого футболу, гравці не навчені грати в один-два дотики, не можуть проявити індивідуальну майстерність. І ми отримуємо гравців, яких дуже важко перевчити. На тренуваннях може щось і виходить, але у грі роблять все навпаки.

- На 15-й хвилині вам довелося випустити Шершуна на позицію опорного півзахисника, як, на вашу думку, він зіграв?

- Він зіграв повільно, але це не його позиція. Ми взяли його тому, що він досвідчений гравець і непогано грає центрального захисника. Я боявся, що молодий Карасюк буде хвилюватися на цій позиції, а Шершун зіграв сьогодні так повільно, що я його не впізнав. Але це наша проблема, у мене немає кого поставити в центрі поля, щоб грав швидше. Грав Скоба, який вже віддав свої найкращі якості в українському футболі. Є гравці, які не можуть швидко бігати, але можуть швидко виконувати індивідуальні дії, як Соуза, який віддав в першому таймі чотири довгих передачі, з яких було зароблено два гольових стандарти. А мої гравці цього не робили. Соуза також не бігав, але грав грамотно як диспетчер. Також у нас немає швидких нападаючих, які можуть втікати від захисників.

- Кого Ви все-таки можете виділити, хто зіграв більш-менш нормально?

- Якусь ступінь надійності проявив Сімінін, йому можна поставити три з двома мінусами, інші зіграли дуже погано. Нємчанінов міг зіграти сильніше, Задерецький, Карасюк… але не працюють з м’ячем. Я говорю: «Чому боїтеся обводок з м’ячем?» А вони один другому відпихують м’яч. По-доброму поки до них не доходить.

- Сьогодні Девіч забив вам два голи. Чи не шкодуєте що свого часу відпустили його та Папу Гуйє в «Металіст»?


- Ні, я не шкодую. Перед грою ми з ними привіталися, обнялися. Це приємна футбольна ностальгія, яка є в кожного тренера. Ми не могли створити такі умови для Марко, щоб він залишався у нас. Це погано, що він забив нам два голи, але добре, що він став таким футболістом і він продовжує рости далі. Дай Бог, щоб у Лізі чемпіонів він зіграв добре. Мені приємно, що ці гравці грали у мене, але вони зараз у Харкові і надають «Металісту» певну перевагу над суперниками.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus