USD 39.65 39.95
  • USD 39.65 39.95
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.76 9.95

Наступного року волинські фермери купуватимуть худобу через оголошення в газеті?

4 Грудня 2008 14:36
У 2009 році районні газети через публікації агітуватимуть волинських фермерів до закупівлі телиць. Про це заявив заступник голови головного управління агропромислового розвитку Волинської облдержадміністрації Ксенофонт Мартинюк під час наради з питань виділення бюджетних коштів на розвиток галузі тваринництва, – повідомляє 4 грудня репортер «Волинських Новин».
За словами начальника відділу організації виробництва продукції тваринництва харчової і переробної промисловості Миколи Шури, в Україні цього року діє вісім державних програм з підтримки тваринницької галузі. Таким чином станом на 1 грудня волинські фермери отримали 53,5 мільйона гривень. До кінця року очікують отримати ще 14-18 мільйонів.
Проте наразі існують і заборгованості з фінансування цих програм. Найбільша заборгованість з реалізації молодняка корів, свиней та птиці. Як зазначив Микола Шура, молодняка в області за рік було реалізовано на 47,8 мільйона гривень, проте сплачено на шість мільйонів менше.
Протилежною виявилась ситуація із закупівлею телиць. За 2008 рік Волинська область реалізувала лише 150 тисяч гривень, що на один мільйон менше відведеного в рамках програми ліміту.
«Відповідно, область не заробила цей мільйон»,– наголосив Ксенофонт Мартинюк. Тому він попросив передати у районні газети прохання, щоб ті у наступному році публікували матеріали, які б закликали фермерів здійснювати закупівлю телиць.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus