USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Навіщо Луцьку басейн?

2 Липня 2010 15:01
З початку нинішнього року на водоймах області загинуло шестеро дітей.

Про це повідомили у прес-службі Управління МНС у Волинській області.

Однією з причин цього є те, що дітлахи не вміли як слід плавати.

Навчатися на відкритих водоймах, а тим паче без кваліфікованого інструктора, може бути небезпечним, - кажуть в прес-службі МНС.
Разом з тим чотири луцькі басейни закриваються на період відпусток до вересня.
Тренер Центрального басейну ДЮСШ з плавання Сергій Алфьоров каже, його що заклад «задихається» від кількості бажаючих плавати, адже лише за один день його відвідують близько тисячі людей. Окрім того, що навколо басейну вісім шкіл, заклад приймає і дорослих, а також тих, кому за медичними показаннями рекомендовано займатися у воді.
За словами Альфьорова, спортсмени Луцька і області «мріють про великий басейн вже 40 років». Наприклад, пропонований 50-метровий басейн міг би приймати учнів з 10-12 шкіл, - вважає він
Тренер вважає, що якщо такий басейн не вийде побудувати у Луцьку, інвестора з радістю візьме Рівне або Івано-Франківськ.
Для десятків жителів 33-го та 40-го району, прилеглих проспектів Молоді та Відродження, працює лише басейн від 26 та 21 шкіл.
Проте навіть наявні спортивні заклади, окрім невеликих спеціалізованих для аквафінтнесу, вже з липня і до осені припиняють свою роботу для проведення ремонту.
Начальник управління освіти Луцької міськради Анжела Масиник каже, що в планах управління поки що немає намірів будувати басейн для школярів. Забезпечити роботу басейнів у літній час немає можливості, та й вчителі згідно законодавства, на два місяці йдуть відпочивати.
В той час, оздоровлювати необхідно близько 20 тисяч дітей, які навчаються у школах Луцька. За словами чиновниці, більшість з них мають проблему з осанкою, тому додаткові плавальні заклади міським школярам вкрай необхідні.

Нагадаємо, що 1 липня компанія, яка мала намір збудувати у Луцьку олімпійський басейн, відмовилася це робити «через несприятливу ситуацію», - мешканці кількох будинків впевнені, що через будівництво басейну буде вирубаний сквер за луцьким РАГСом.

Довідково:

Басейни Олімпійського стандарту, тобто 50-ти метрів в довжину та 25 в ширину, з глибиною до п’яти метрів існують хіба у містах-мільйонниках. Наприклад, у Києві таких кілька, зокрема, це басейн «Палац ЦСК ЗСУ», де тренується Олімпійська збірна України та басейн «Палац підводного спорту». У Луцьку існуючі басейни мають максимальну довжину 25 метрів та щонайбільше шість плавальних доріжок.
Влітку 2009 року на інтернет-виданні «Волинські новини», було проведене опитування: «Чого на вашу думку найбільше не вистачає Луцьку?». Результати засвідчили: 70% користувачів, які взяли участь в голосуванні, вважають, що місту не вистачає басейну. Що не вистачає ресторану, вважали тоді 7 %, торгового центру, - 8 %, банку – 5 %, аптеки – 4 %, салону краси – 3 %, автосалону – 2 %.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 38
5 копійок Показати IP 2 Липня 2010 15:18
"... каже, що в планах управління поки що немає намірів будувати басейн ..." ха-ха! і ніколи не буде бо управління освіти не має і ніколи не матиме на це грошей. Поки бізнес не побудує - басейну не буде.
VSC Показати IP 2 Липня 2010 15:19
"з глиною до п’яти метрів" - ?????? Очередной перл девочек пятиклассниц. Юра, гони их в шею, и сам будь внимательней.
житель Показати IP 2 Липня 2010 16:14
Будьласка будуйте басейн - невже мало місця в Луцьку.Буде і парк і басейн .Ніхто не проти будівництва-але не в парковій зоні якому вже майже 30-років і він щороку стає все гарнішим і гарнішим
житель Показати IP 2 Липня 2010 16:18
Будьласка будуйте басейн - невже мало місця в Луцьку.Буде і парк і басейн .Ніхто не проти будівництва-але не в парковій зоні якому вже майже 30-років і він щороку стає все гарнішим і гарнішим
Наталія Показати IP 2 Липня 2010 18:04
Да....спочатку стоянку, тепер басейн. В районі жодного нормального місця для прогулянки немає. Забирайте так званий "меланжевий парк". Там і так п'яні і бомжів багато, за парком ніхто не дивиться
Згідна!!! до Наталія Показати IP 3 Липня 2010 09:57
"В районі жодного нормального місця для прогулянки немає". ТОЧНО!!! То чому ж ви ынвестора виганяэте в меланджевий парк, якщо він у вас в районі хоче НОРМАЛЬНЕ МІСЦЕ ДЛЯ ПРОГУЛЯНОК ЗРОБИТИ???
OrestN Показати IP 2 Липня 2010 18:24
Знову зацікавлені особи починають втирати луцькому люду, що дітлахи потребують басейн. Комерсанти знову до своїх байок приплітають дітлахів, про яких вдійсності не думають, а думають про чергову можливість впарити громадкості черговий розвод з басейном, бо це черговий мегабізнеспроект косити капусту по повній в межах Луцька! А піпл зхаває!
Vlad2009 до OrestN Показати IP 2 Липня 2010 18:33
до OrestN а що треба Луцьку?
Заноза Показати IP 2 Липня 2010 18:45
Шла сьогодні додому, дивлюся біля 21 мітинг в підтримку будівництва. Стоїть ведучий з мегафоном, питає людей їх думку. Підходить до нього місцевий, блін природозахисник. Фотограф якийсь чоловік і його друг. ТОй фотограф розказує, як він тут в скверику пташечок фоткам, що їх бульше ніколи бідненький не побачить. І його друг стоїть піддакує, мовляв, який цинізм, які хами, мажори понаїжджали тут, природу псуюють. При цьому бере і викидає неподалок собі під ноги. В той самий сквер, де йому так добре дихається, де пташечки літають, де природа зашибісь. То чого ти, курво, якщо такий афігенно правельний і спрведливий, смітиш собі під ноги???? Твоїх дітки потім ту каку в рота і сунути будуть. Дивує позиція громади. Давайте, будемо жити в лайні, бо то лайно наше. Бо якщо хтось зробить щось цивілізоване, то напевно, треба буде вчитися вести себе не по свинський, а не тільки рота розкривати!!!
Заноза Показати IP 2 Липня 2010 18:53
І ще: стоїть в сквері генделик, впевнена що там дофігіща порушень, що він там взагалі там стоїть на чесному слові. Не бачила я біля генделика жодного туалету. Не знаю, хто там відпочиває - мені особисто навіть заходити страшно туди. Громаді - наплєвать. Того що громада краще хай навіть 200, 300 гривень викине на бухло, аніж на абонемент в спортзал. Отака реальність. А не пташечки.
ЖИТЕЛЬ до Заноза Показати IP 3 Липня 2010 00:43
Ахто дав цей дозвіл на цей генделик мабуть ШИБА.Б. ПРО що ще говорити...І басейна там хрен буде а БАРДЕЛЬ
Скіпка до Заноза Показати IP 3 Липня 2010 07:54
Тому що у всього має бути ВЛАСНИК. Колгосп - минуле. "Власність громади" - гарна фантазія, яку Шиба і Бондар використовує, аби мозги пудрити
картограф Показати IP 2 Липня 2010 20:01
А ви візьміть хто-небуть карту мікрорайону і пошукайте в радіусі ххх км ще один скверик подібний. Не знайдете. І це на 20-30 тис мешканців!!! Можна подумати місць для басейну в Луцьку більше немає. А з сучасним рівнем розвитку громадського транспорту годі говорити про те, що незручно добиратись. А хочете під хатою басейн - купуйте віллу і будуйте собі особистий хоч на 100 метрів.
Антишибіст до картограф Показати IP 3 Липня 2010 10:00
Так, немає сквериків. жодного. бо цей гадюшник з сухими гілками і купами сміття - не сквер. Шиба і компанія - це зброд, який нічого путнього за скільки років не зробив у місті. в тому числі не довів до ладу цей сквер. Так тепер хоч може самі лучани інвестора "нагнуть" і заставлять облагородити це місце
Діма Показати IP 2 Липня 2010 21:44
Місць хватає під басейн це точно. А інвестори там будувать басейн чергу з ночі займають :)
Lawbreaker Показати IP 2 Липня 2010 21:51
За "Ранетом" в дворах , якщо знести генделик-стікляшку і ще ту хрінь,що поруч,може поміститись і 150-метровий басейн.Будуйте на здоров'я.Тут теж будинків море ще й гуртожитків повно.Що ви вчепилися до того скверу,як свиня до плота? Засмерділо місцевими виборами-от і повилазили всі "любителі" народу,щоб на болючій темі порекламувати свої кандидатури.А Сергій Альфьоров посоромився б спекулювати на смертях дітей в догоду ненаситним гаманцям від спорту!
Думаю до Lawbreaker Показати IP 3 Липня 2010 10:02
Цікаво от - почнуть сносити "стікляшку", вийдуть протстувати місцеві алкаші - чи прийде БОндар туди захищати інтреси громади? Я гадаю ні. Пришле лузера-Савчука. Той з алкашами швидше мову знайде
місцева (занозі) Показати IP 2 Липня 2010 22:26
Краще, мабуть, щоб машини гуділи під вікнами, а не пташки співали? А цивілізоване хтось щось зробить не для тебе,а для себе. Вже "Олімпію" зробили. Багато місцевих туди ходить? То, мабуть, "малозабезпечених" дітей, для яких хочуть зробити басейн, туди на джипах привозять.
SHON Показати IP 3 Липня 2010 00:42
Біля Глобуса ціле поле. Будуйте басейн там і буде всім щастя.
Чурпак до SHON Показати IP 3 Липня 2010 08:03
а ви б хотіли, аби вам дозволили хату будувати у центір міста, а льох - на ГПЗ?
Порада Показати IP 3 Липня 2010 07:52
Шановні лучани. Якшо серед вас, які читають це моє повідомлення є ті, які ці коментарі писали справді не за вказівкою Бондаря, то звертаюся саме до вас. Не дозвольте вам лапіш на вуха повісити. Вчора Бондар, виступаючи перед вами, ЗБРЕХАВ, кажучи що хтось щось збирається робити не порадившись з лучанами. Рішення виконкому - це всього лиш дозвіл на складання проекту. Складуть - тоді й підуть до вас - показувати і радитися. Я вам раджу - визначте делегацію вміняємих людей (а не бабульок-крикунів), і не полінуйтеся перейти дорогу - зайдіть на спорткомплекс олімпія. Спитайте, де можна побачити когось з керівництва. Адже власник Олімпії - та ж Тріада. І спокійно, нормально поговоріть з ним. Вислухайте. скажіть своє бачення. свої вимоги. і заспокойтеся врешті.
Розумний Показати IP 3 Липня 2010 07:56
Усім, хто трандить, що мість під басейн хватає. Підозрюю, що він же трандить і про те, що щось там Гненпланом не передбачено. Порада: вивчіть нормально генплан Луцька. І не трандіть.
Очевидець Показати IP 3 Липня 2010 08:01
Бачив вчора на зустрічі з Бондарем скромного такого чоловічка - Олега Савчука. Стояв тихенько за спиною у Нальковича, очицями світив. Хто не знає, розкажу: Це той діяч, який колись на хвилі помаранчевої революції вліз на голову Рожищенської ОДА, мало не розвалив там усю економіку, був звільнений (кажуть - єдиний в україні з усіх голів РДА якого звільнив сам президент), потім його пригрів у себе бравий хлопець Владислав Стемковський, який тоді під крилишком Шиби "керував" житлово-комунальним господарством, а насправді - величезними відкатами, які йшли з плати за ремонт доріг, дахів і тп. АЛЕ!!! Савчук навіь там не втримався, був переведений на директора КП "Зелене господарство", і з позором і скандалами звільнився звідти. А тепер Стемковський і Савчук - в команді Бондаря. Відстоюють інтереси громади. Хочуть знову в мерію, з новим головою - Бондарем.
ЕНКа Показати IP 4 Липня 2010 01:15
Аби яке будівництво у громаді для мешканців громади -є на користь громади. Хтось захищае дерева. Але дерева довго ростуть і самі можуть здобувати собі здоровье через природу. А от за квітами треба доглядати і створювати умови їх загартування. Життя у громаді продовжують діти. А діти квіти життя і для них треба умови для здоровя. Мені похер хто буде будувати. Будуйте! І дітям також. При упорядкуанні теріторії парку будуть зрізані дерева, але в декілька разів більше їх посадять. Ну і шо шо ніби-то родич Шиби буде будувати. У нього є такі можливості, нехай будує. Тому хай будує Триада!
OrestN Показати IP 4 Липня 2010 07:06
Треба визнати, що знищення міських зелених зон іде системно, сплановано та навмисне. Міську владу цікавить зиск, збагачення власної кишені, а не інтереси мешканців міста. Цим влада демонструє своє вороже, антинародне ставлення до тих, хто її вибрав. Можновладцям - "вовкам в овечій шкурі" дадуть оцінку виборні цієї восени на чергових місцевих виборах. Таким дерибанщикая, як нинішня влада - не місце на держ.посадах міста та області. Як мені казала знайома, нехай мешканці міста звертаються до ВО "СВОБОДА" - кажуть єдина політсила, що у всьому підтримує народ!
Зоряна Показати IP 4 Липня 2010 08:37
Гнат Бондара і подібних бодарчук подальше від державного корита! Досить тюльку травити і розкрадати місцеві бюджети. Лучани самі мають відстоювати свої права і не надіятись на грошолюбів-можновладців!
Народ Показати IP 4 Липня 2010 10:15
До OrestN. Я народ, який вчора не розрахував сили, звертаюсь по рекомендації OrestN до ВО "Свободи": якщо ви єдина політсила, що у всьому підтримує народ, підтримайте мене, допоможіть похмелитися. Я вірю в вас, а то інші політсили не похмеляють, їм народ до одного місця.
маруся Показати IP 4 Липня 2010 10:30
народ!200 грн. за відвідини басейну з дитини - це нормально?з дорослого вже і не кажу! скільки дітей топиться тільки через те, що не можуть й пару хвилин протриматися на плаву!!!
Здивована до маруся Показати IP 4 Липня 2010 16:19
Лише 200 гривень? Я вже туди хочу. На спортзал зараз витрачаю 300-400 гривень в місяць.
Poppy до маруся Показати IP 22 Липня 2010 21:31
Ce z doroslogo yakraz 200 gryven, Marysya.Za 12 zanyat v misyaz. Bez instryktora.
ostap Показати IP 4 Липня 2010 10:49
В тому сквері не можна гуляти бо масове зараження кліщами. Попитайте сусідніх мешканців, тих що собак вигулюють. (які там же ж і гадять)
місцева Показати IP 4 Липня 2010 16:40
Можна подумати, що в дворах або на вулицях люди чи їхні собачки не гадять. Я гуляю в цьому сквері з дітьми - жоден кліщ на нас ще не напав.
кліщ до місцева Показати IP 4 Липня 2010 19:13
нападем
бабуся Показати IP 4 Липня 2010 17:00
І я там гуляю. А які вони - ті кліщі? Щось досі не бачила, хоча 8 років тут живу.
polak Показати IP 5 Липня 2010 16:21
ого-го, яке бурхливе обговорення! давно не бачив подібного на жодному сайті. прикро тільки, що хтось вправно вплітає думки про те, що громада - суцільне бидло, яке заплювало скверик, а можливий інвестор - "благодєтєль". Але ж "Бидло" теж десь має відпочивати. і не всі можуть заплатити навіть за басейн. от, в існуючу "олімпію" багато місцевих дітлахів ходить? зрештою, навіть побігали годину-півтори у футбол, а далі? цілий день явно ніхто там не буде - дорого та й тупо. а басейн треба. бажаю: 1. щоб парк залишився цілим. 2. щоб громада наполягла і ДОПОМОГЛА власними руками упорядкувати парк. 3. щоб у Луцьку з"явився 50-метровий басейн, але не за рахунок парку. удачі!
АПІК Показати IP 6 Липня 2010 22:50
Басейн потрібен, як сонце і повітря. Уявіть собі район ЗААДСу. Каміння-бетон, скло, метал. І ось вода. У мозгах о!- грязномульний Стир. Так от парк і Басейн тут потрібні. І хто відбиває інвестора тот проти нас. Тому на жару одному пихтіти - ускладнити наявність тяжкого явища гонімого Немо - океанського капітана одинака.
Амінка Показати IP 22 Липня 2010 12:46
Луцьку потрібен олімпійський басейн!!! наскільки плавання корисне знають всі, це точно!!Тим більше,що згідно з даними Американської асоціації водного фітнесу (USWFA), не тільки плавання, а й водні вправи мають низку переваг може якби жителі прилеглих домів займались спортом,то булим добрішими і з розумінням та підтримкою ставились до подібних питань
dilara Показати IP 22 Липня 2010 14:49
Чому не прагнути до кращого? Чому топтатися на одному і тому ж? Пора щось змінювати!!! Пора підтримати ідею будівництва олімпійського басейну, облагородження парку шляхом конструктивних змін, а не зациклюватися на завуальованій вирубці дерев!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus