USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Навколішки та з молитвою: у Лобачівці на Волині попрощалися із Героєм Віталієм Собчуком

10 Грудня 2022 14:14
Цими днями Берестечківська громада провела у Небо ще одного Героя. На війні з росією загинув 30-річний воїн Віталій Собчук. І хоча проживав у Луцьку, саме з Лобачівкою його пов’язувало оте сокровенне, що покликало тепер вернутися сюди навіки.


Про це повідомили в Берестечківській міській територіальній громаді.

Тридцять літ тому Віталія привезли в це село немовлям. Тут його охрестили. Сюди часто приїздив до бабусі Марії. Несолодким однак було життя хлопця. У дванадцять років, втративши матір, залишився напівсиротою. Коли ж йому виповнилося двадцять два – був призваний на строкову службу в 95-ту Житомирську високомобільну десантну бригаду, після служби в якій у 2017 році підписав контракт, поповнивши лави мужніх захисників України.
Лише місяць тому Віталій приїздив додому, щоби провести в останню дорогу батька, який також поліг у бою за свободу рідного краю. Хоч як просили рідні, не смів затриматися й на днину, поспішаючи до побратимів, аби не втратити своїх позицій. І ось рівно через місяць Волинь сколихнула болюча звістка про те, що під час виконання бойового завдання на території Луганської області обірвалося життя Героя Віталія Собчука.
Панахида за загиблим відбулася у Свято-Троїцькому кафедральному соборі міста Луцька. Після того кортеж із тілом військовослужбовця вирушив у Лобачівку, де його зустріли рідні, близькі, знайомі й незнайомі українці, за мирне небо над якими він віддав найцінніше – молоде життя.
У місцевому храмі Святої Трійці над домовиною Героя священнослужителі Православної церкви України молилися щиро й ревно, закликаючи кожного віддати останню шану відважному захиснику. Лунали співчуття родині загиблого воїна.
Поховали Віталія Собчука на сільському кладовищі поряд із могилою матері. Світлу пам’ять вшанували виконанням Державного Гімну під звучання духового оркестру і трикратний залп салютної групи.
«Обов’язково переможемо, коли за Батьківщину боротимуться такі воїни, як Віталій! – промовив рідний дядько загиблого Трохим Пушкарський та процитував слова, які нещодавно почув від Віталія: – Не бійтеся, спіть спокійно! Перемога буде за нами!»

Інформаційне агентство Волинські Новини висловлює щирі співчуття рідним полеглого Захисника. Вічна пам’ять, честь і шана Герою!
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus