USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Найбільші забруднювачі повітря у Луцьку – «Луцьктепло» та цегельний завод

27 Лютого 2009 18:18
За рік кількість порушень, що стосуються викидів шкідливих речовин у навколишнє середовище, збільшилася вдвічі. Про це під час звіту природоохоронних служб міста про роботу у 2008 році розповів начальник відділу екології Луцької міськради Борис Сорока, – повідомляє 27 лютого репортер «Волинських Новин».
Під час наради природоохоронних служб міста присутнім проілюстрували відеозвіт про роботу Луцької міськради у напрямку охорони природи. У сюжеті розповідалось про те, що у 2008 році на природоохоронні заходи витратила чотири мільйони гривень. Однак пізніше, у своїй доповіді, пан Сорока зазначив: «За останні роки міський відділ екології не отримав жодної копійки від обласного управління охорони навколишнього середовища».
За звітний період у Луцьку вдалось втілити в життя ряд акцій по збору макулатури, озелененню міста, його очищенню, налагодженню благоустрою у парках, очищенню русла річки Стир та інших заходів.
Однак разом із тим Борис Сорока розповів про ряд існуючих у сфері екології проблем. Серед них і застаріле обладнання для налагодження благоустрою, тісна забудова міста, недостатня кількість зелених насаджень, відсутність технологій по переробці сміття, незадовільний стан каналізаційних систем та інші.
Також Борис Сорока зробив акцент на негативному впливі на природу місцевих підприємств. За його словами, за рік вони продукують 16,8 тисяч тон викидів у атмосферу. Найбільшими «шкідниками» є котельні ДКП «Луцьктепло» та Луцький цегельний завод.
Крім цього, начальник відділу екології наголосив на тому, що у 2008 році було зафіксовано 557 порушень, що стосуються шкідливих викидів у навколишнє середовище. У 2007 році цей показник становив приблизно двісті випадків.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus