USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

НБУ отримав документи від покупців російського «Сбербанку»

12 Квітня 2017 21:38
Національний банк отримав від інвестора пакет документів для узгодження придбання істотної участі в Сбербанку, повідомляють Українські новини.

Згідно з представленими документами, інвестором виступає громадянин Великої Британії й Російської Федерації - Саїд Гуцерієв, що має намір придбати 77,5% акцій Сбербанку.

Водночас, як випливає із представленого в складі пакету документів, найближчим часом також очікується подання пакету документів від ще одного інвестора - Норвік Банку (JSC Norvik Banka), що має намір придбати 22,5% акцій Сбербанку.

Зараз отримані від Гуцерієва документи зареєстровані й перебувають на розгляді.

У відповідності зі ст. 34 закону України "Про банки й банківську діяльність" Національний банк розглядає документи, зазначені в цій статті, протягом 3 місяців від дня отримання повного пакету відповідних документів.

Під час розгляду пакету документів Національний банк перевірить ділову репутацію інвестора на відповідність вимогам, установленим у нормативно-правових актах НБУ, його фінансовий стан і джерела походження коштів.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, 7 березня "Сбербанк" приступив до обслуговування в своїх відділеннях клієнтів, які надають паспорти так званих ДНР-ЛНР.

Це викиликало хвилю обурень в Україні.

13 березня представники партії «Національний корпус» влаштували акцію, під час якої замурували відділення «Сбербанку России» на Золотих воротах в Києві. 15 березня у Луцьку чорною фарбою розмалювали двері та вікна приміщення, яке займає відділення "Сбербанку Росії" в місті. Невідомі написали фрази "RusBank", "Bank Over", "Game Over" тощо. Крім того, монтажною піною залили двері банку.

16 березня Російський "Сбербанк" в Україні ввів нові, більш жорсткі ліміти на зняття готівкових коштів для своїх клієнтів.

Того ж дня Україна запровадила санкції терміном на рік проти п'яти українських "дочок" російських банків. Цим фінансовим організаціям заборонено виводити кошти за межі країни. Зокрема, під санкції потрапили "дочки" Сбербанк, ВТБ, БМ-Б анк, Промінвестбанк і VS Bank.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Всезнайко Показати IP 12 Квітня 2017 22:39
Те же яйца, только в профиль...
Сбер до Всезнайко Показати IP 13 Квітня 2017 03:38
Да нє.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus