USD 39.50 40.00
  • USD 39.50 40.00
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

«Не хочу бути рабом ідіотів»: записка солдата, загиблого у волинській частині

19 Травня 2016 15:21
У ноутбуці солдата, померлого дивною смертю у військовій частині Володимира-Волинського 16 травня 2016 року, знайшли передсмертну записку.

Як переконане військове керівництво загиблого і судмедекспертиза, 25 - річний солдат Назар Баценко покінчив життя самогубством, залишивши у своєму ноутбуці передсмертну записку. У брата і матері хлопця - інша версія. Про деталі резонансної і заплутаної справи чергової смерті у військовій частині йдеться у відеосюжеті ICTV.

Ані батькові, ані братам слідчий не дозволив оглянути тіло перед розтином. Коли ж родичам показали фото загиблого, вони запідозрили, що в петлю Назара помістили вже мертвого. Як аргумент сім’я загиблого, зокрема, наводить колір шкіри обличчя – відсутнє характерне при механічній асфіксії посиніння.

Командування від жахіть – відхрещується, командир пояснив самогубство бійця тим, що хлопець захопився Ніцше. Серед аргументів, які наводить командування, – передсмертна записка.



Так, у ноутбуці хлопця знайшли записку, написану в день його смерті.

«Cам жити не вмію, і вже не навчуся. Не хочу бути рабом ідіотів, принижуватись перед д*білами. Статутом тут і не пахне», - читає записку брат загиблого Роман.

Останні слова – «статутом тут і не пахне» – можуть свідчити про якісь особливі позастатутні стосунки у військовій частині, - розмірковує брат.

Назар у телефонних розмовах з друзями розповідав про свого начальника «з комплексом великого начальника». Замість того, аби навчати воєнній справі, хлопця, ніби секретарку, змушували готувати каву. Його це страшенно дратувало. Але суїцидальних настроїв за Назаром не помічали.

Офіційно Назар був закріплений за 14 ОМБ, утім, ще у вересні його відкомандирували служити до відділення військової контррозвідки СБУ, де він і підмітав підлогу. Як виявляється – неофіційно. Бо в СБУ від солдата відхрестилися, а у Збройних силах не стали коментувати цю інформацію.

Нині за фактом смерті солдата відкрито кримінальне провадження. Тіло вже знаходиться в морзі міста Буча, де жив Назар. Утім, родичі поки не поспішають ховати хлопця, наполягають на незалежній експертизі і вже написали заяву до Генеральної прокуратури, аби та взялася розслідувати справу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Анатоль_ Показати IP 19 Травня 2016 15:32
Я в шоці! Такий молодий!
Отто Показати IP 19 Травня 2016 16:49
Не заважало б визначити точну дату створення тої записки.
Саша Показати IP 19 Травня 2016 17:45
Українська армія по суті своїй залишилася совковою. Як не крути...
А до Саша Показати IP 19 Травня 2016 18:59
А Україна хіба інша? Армія віддзеркалення суспільства.
а в яку секту Показати IP 19 Травня 2016 22:07
ходять командири.дуже часто там вбивають солдат
Сержант Показати IP 19 Травня 2016 22:28
Дідовщина жостка серед офіцерів,солдатів срочної служби а також і контрактників! Я у Володимирі служив і знаю що тут робиться
мати Показати IP 20 Травня 2016 10:57
Жаль справжнього патріота, справжнього мужчину і захисника . Дуже жаль батьків, родину. Співчуття моє родині. Серце і душа плаче від пекла, яке в Україні є. Горе- політики і горе-Президенти світу це нам наробили і в Україні і в Росії. Світ котиться в прірву... якби нам не хотілося в це вірити . Але на білому світі тільки одна агресія, зло. Неначе люди подуріли...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus