USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.67 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Не лише зброя, а й очі бійців: фахівці ТНЦ «Тернове Поле» конструюють літаки-безпілотники

24 Лютого 2023 17:58
Інструктори тренувального центру «Тернове Поле» вже впродовж тривалого часу тренують не лише добровольців батальйону оперативного реагування «Луцьк», а й бійців ЗСУ, ТРО, ДФТГ, ДСНС, патрульних та інших підрозділів, а також цивільних.

Не секрет, що використання передових технологій на полі бою – неабияка перевага. Як зауважують військові, аеророзвідка – це 80% успіху під час наступу чи оборони.

Тож велику увагу тут приділяють, зокрема, навчанню пілотів БПЛА. Причому і військових, і цивільних. Нещодавно працювати з безпілотниками в ТНЦ «Тернове Поле» навчалися волинські рятувальники.
Навчання із керування БПЛА пройшли чимало бійців ЗСУ. А зараз такі навчання – у волинських патрульних.
Як зазначає інструктор-доброволець «Тернового Поля» на позивний Ромб, БПЛА – не лише зброя. Це ще й очі бійця. І аби ці очі працювали точно, потрібно докласти чимало зусиль, передусім – інструкторам. Бо від того, як вони навчать оператора безпілотника, може залежати й чиєсь життя.

Він тривалий час працював з інструкторами «Тернового Поля», передаючи їм свої знання, вміння й навички, аби нині вони могли якісно навчати тих, хто звертається до них з таким запитом.

У ТНЦ «Тернове Поле» навчання з управління БПЛА проходять і цивільні громадяни. По завершенню навчання їм видають сертифікати.
Читати ще: На Волині організовано масштабне тренування військового контингенту за участю інструкторів тренувального центру «Тернове Поле»

Ромб додає: велику увагу приділяють саме практичним заняттям, адже для того, аби пілот був упевненим та ефективно виконував бойові завдання, потрібен досвід польотів – мінімум 30-40 годин. До того ж, саме під час практичних занять можна побачити, чи годиться той чи той боєць для роботи з безпілотником. Адже осягнути цю науку не всім до снаги.
Зі слів Ромба, оператор БПЛА має бути передусім психологічно стійким, врівноваженим, уміти швидко оцінювати ситуацію та блискавично ухвалювати рішення. Бо гаряча голова у цій справі може тільки нашкодити, тож перевага – за бійцями з нордичною вдачею.
Коли ж погодні умови не сприяють проведенню практичних занять, у «Терновому Полі» проводять навчання із «Кропиви» – програмного забезпечення, розробленого спеціально для планування, розрахунків та орієнтування. Нині його активно використовують оператори дронів на передовій. Захисники зізнаються: саме ці знання ставали в пригоді у критичних ситуаціях і часто рятували життя.

Тож вдалий симбіоз теорії й практики – це добре навчені пілоти БПЛА, а відтак – врятовані життя захисників.
Але робота інструкторів не обмежується тільки тренуваннями. У штаті ТНЦ «Тернове Поле» – справжні аси, які не лише вміють вправно використовувати передові технології, ділитися знаннями, вміннями й навичками, а й самі конструюють літаки БПЛА. Величезний досвід у цій справі має Ромб – він і є головним конструктором дронів.

У «Терновому Полі» наголошують: можуть виробляти літаки-безпілотники для фронту у потрібних кількостях – відповідно до запитів. Адже мають потрібні знання, вміння та спроможності, а головне – величезне бажання наблизити Перемогу.

Детальніше про роботу тренувального центру «Тернове Поле» можна дізнатися зі сторінок у Facebook та Instagram.

Оксана ГОЛОВІЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus