USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.85
  • PLN 9.70 9.86

На Волині організовано масштабне тренування військового контингенту за участю інструкторів тренувального центру «Тернове Поле»

19 Лютого 2023 08:11
Інструктори ТНЦ «Тернове Поле» вже майже рік тренують бійців на різних позиціях – і на передових, і в тилу. Тому вони практично завжди у відрядженні. Наразі хлопці працюють з бригадою солдатів з Волині, які згодом долучаться до захисту нашої країни на нульових рубежах.

Волинські Новини поспілкувалися з інструкторами тренувального центру «Тернове Поле», які понад два місяці на виїзді тренують бійців ЗСУ ХХ бригади.

«Ніхто з нас не народився зі зброєю в руках. У глобальному масштабі потрібно створювати боєздатну армію саме з людей, які мають хист і здібності бути воїнами», – ділиться думками один з інструкторів тренувального центру «Тернове Поле».
Фахівці з «Тернового Поля» розповідають, що при адекватній фізичній підготовці солдата з базовими знаннями і навиками можна підготувати за кілька тижнів інтенсивних тренувань. А воїн гартується роками, оскільки окрім базових навиків, має володіти стійким морально-психологічним духом, мати бойовий досвід та чітку мотивацію.
Методологія тренувань постійно змінюється і буде змінюватись. Щоб бути на крок попереду ворогів, у ТНЦ «Тернове Поле» накопичують бойовий досвід і побратимів, і іноземних колег. Тут тренуються солдати, які виконують різноманітні завдання, при цьому враховується тип озброєння , яким володіють підрозділи.
Читати ще: «Найвище звання у військових – доброволець!»: як проходять вишкіл бійці батальйону оперативного реагування «Луцьк»

Свого часу інструктори отримали настанову від ірландського побратима , який казав: «Будьте, як вода. Вчіться бути пластичними, швидко переорієнтовуватися і навчатися».
У «Терновому Полі» переконані, що армія – це в першу чергу дисципліна і порядок. Виклики сьогодення змусили українців формувати професійну й вишколену армію. Тому працювати є багато над чим – у тому числі й над дисципліною. Перед відправкою на фронт у тренувальному центрі бійців вчать навичок тактичної, вогневої, домедичної, інженерної підготовки, дають базові знання з мінно-підривної справи та картографії, а також формують ґрунтовні профільні навики (наприклад, танкіст має розуміти, як працювати на цій техніці, – ред.).
На запитання щодо вживання алкоголю серед солдатів інструктори відповідають, що алкоголь і армія – це несумісні речі, й покарання в разі вживання має бути суворим. Наприклад, чоловіки згадують час козацької доби: коли козак був нетверезим, його викидали з човна у море або ж страчували. Звісно, це дуже суворо, але, зрештою, п'яний боєць – це зрив операції і мертвий побратим, тому поблажок не має бути. Слабкість до чарки – це чиєсь життя. Єдиний припустимий варіант вживання спиртного – це ротація або відпустка.
Читати ще: «Війні ще далеко до закінчення». Як батальйон «Луцьк» вчив цивільних вправлятися зі зброєю та керувати дронами. Репортаж

«Загалом, кожен має робити ту справу, до якої має хист. На рівні держави нам потрібно створювати боєздатну вишколену армію. Бо захищати Батьківщину – це велика і важка праця, й не кожному вона до снаги. На більш локальному рівні є потреба у навчальних тренувальних центрах, щоб кожен боєць, який вступив до лав оборонців України, був навчений і міг отримати військові знання й навики», – розповідає один з інструкторів.
Інструтори ТНЦ «Тернове Поле» заряджені на постійну роботу.

«Війна триває. Що більше протренованих і навчених бійців, то швидшою буде перемога над ворогом і то швидше ми усі повернемось у свої домівки, до своїх сімей, улюбленої справи чи хобі, тому працюємо без вихідних 24/7. Про втому і виснаження не йдеться, це лише мала частка того, що ми можемо зробити задля нашої спільної Перемоги. Всі бійці за ці два місяці нашого перебування в цьому підрозділі стали як рідні. Радо дивимось у їхні сповнені надій очі. Та в душі великий смуток через те, що скоро доведеться розлучатись. Сподіваюся, що всі вони повернуться живими додому. Для нас велика честь і ми дуже горді, що працюємо поруч із цими мужніми людьми, а ще ми їм тихо заздримо, бо незабаром вони будуть безжально нищити ворога, – розповідає інструктор ТНЦ «Тернове Поле» й наостанок додає: – Є безліч способів, як знищити ворога, але гріє нас одна спільна мета – Перемога. Цю позитивну мотивацію потрібно постійно культивувати і підтримувати».
Детальніше про роботу тренувального центру «Тернове Поле» можна дізнатися на його сторінках у Facebook та Instagram.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
—— Показати IP 19 Лютого 2023 08:40
Геолокацію ще напишіть(((
Ірина Показати IP 19 Лютого 2023 17:18
Наєв: Зараз військ РФ у Білорусі недостатньо для наступу, а далі залежить від намірів противника

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus