USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

БПЛА, стрільба та медицина: волинські патрульні у ТНЦ «Тернове Поле» готуються зустрічати ворога. Репортаж

21 Лютого 2023 08:00
«Знання та навички ніколи не бувають зайвими», – говорять волинські патрульні поліцейські, які приїхали на навчання в тренувально-навчальний центр «Тернове Поле». ТНЦ є одним з підрозділів батальйону оперативного реагування «Луцьк».

Протягом тижня досвідчені інструктори проведуть для поліцейських заняття з декількох базових військових дисциплін: тактики ведення вогню, тактичної медицини, тактико-спеціальної підготовки, управління БПЛА та військової топографії. Патрульні сподіваються, що ці знання їм не доведеться використовувати, але якщо нога ворога ступить на Волинь, теорію і практику вони перенесуть на поле бою, щоб нищити противника.

Інформаційне агентство Волинські Новини завітало на перший етап навчань – тактичну вогневу підготовку.

Коли патрульні звернулися до керівництва ТНЦ «Тернове Поле» та озвучили, що саме їм потрібно для підготовки та удосконалення вмінь та навичок, інструктори підлаштували програму саме для поліцейських. Відзначимо, що чимало представників патрульних нині виконують бойові завдання з захисту нашої країни в гарячих точках у зведеному батальйоні Національної поліції.
Як розповів командир батальйону батальйону оперативного реагування «Луцьк» полковник Олександр Тиводар, нині інструктори «Тернового Поля» підготували 12,5 тисячі воїнів для ЗСУ, але невдовзі підготовку пройдуть ще кілька бригад, тому ця цифра зросте до 15 тисяч.

«Підготовка не зупиняється ні на хвилину. До того ж ми тренуємо не лише воїнів для ЗСУ, а й співпрацюємо з Національною поліцією, ДСНС, прикордонниками. Усіх по мірі можливості ми готуємо. Інколи не вистачає інструкторів, адже багато з них ідуть у Збройні сили України, тому ми готуємо нових», – зауважив Олександр Тиводар.
Читати ще: Аби «воїни без зброї» працювали ще ефективніше: у ТНЦ «Тернове Поле» тренують волинських рятувальників – пілотів БПЛА

Заступник командира добровольчого батальйону «Луцьк» Роман Бондарук відзначив, що у «Терновому Полі» також тренують і звичайних цивільних. Але програма підготовки відрізняється.

«Сьогодні, окрім військових ЗСУ та поліцейських, ми тренуємо і цивільних людей, які можуть стати на захист нашого краю у разі потреби. Зрозуміло, що підготовка цивільних відрізняється від підготовки військових. А ось патрульні теж повинні мати навики військових, тому програму фактично не змінювали, лише трохи коригували відповідно до завдань, які виконують поліцейські», – розповів Роман Бондарук.
Читати також: «Війні ще далеко до закінчення». Як батальйон «Луцьк» вчив цивільних вправлятися зі зброєю та керувати дронами. Репортаж

Керівник управління патрульної поліції Волинської області Дмитро Мокич повідомив, що нині підготовку проходить особовий склад батальйону управління патрульної поліції Волинської області.

«Це так звані бойові групи, які мають вдосконалити свої знання, аби бути ще більш готовими до різного роду подій. У разі російської агресії на території Волинської області вони будуть залучені до її відсічі», – зауважив Дмитро Мокич.
Звичайно ж, поліцейські уміють користуватися зброєю, але нові навички, переконаний головний патрульний Волині, не будуть зайвими.

«Поліцейські знають, як користуватися зброє. Є відповідні накази, закон України про Нацполіцію, згідно якого поліцейські застосовують зброю. Але сьогоднішні заняття – це тактика, яка дозволить патрульним отримати нові навички у володінні зброєю. Зокрема вони навчаться користуватися зброєю під час оборони, штурму взводних та ротних опорних пунктів. Тобто це глобальніша і більш розширена підготовка. Зараз навики поведінки зі зброєю важливі для всіх, адже ми живемо в такий час, що це має бути обов’язковим вмінням. На мою думку, і в школах потрібно робити такі навчання, аби наша молодь була обізнана та навчена», – наголосив керівник волинських патрульних.
Патрульних поділили на три навчальні групи, які почергово виконували вправи поводження з автоматом в холосту, безпосередньо вправи з вогневої підготовки, а також забезпечували оточення полігону, аби не допустити у поле ведення вогню людей чи тварин.

Інструктори акцентували патрульним, що під час стрільби важливо все, починаючи від чистоти рухів та правильності тримання зброї та закінчуючи ліком патронів. Вони розповіли, як правильно вести вогонь з укриття, під час руху, в положеннях лежачи та стоячи. Також патрульні дізналися, як ефективно перезаряджати зброю під час тих чи інших бойових дій та ситуацій.
Читати ще: На Волині організовано масштабне тренування військового контингенту за участю інструкторів тренувального центру «Тернове Поле»

Оскільки Дмитро Мокич і сам має бойовий досвід, він не з чуток знає, наскільки важливим під час ведення бойових дій є вміння користуватися БПЛА.

«Аеророзвідка – це 80% успіху при наступі чи обороні. Ми неодноразово могли спостерігати, як за допомогою дронів можна коригувати дії невеликих підрозділів. При обороні це дає дуже позитивний ефект. Людина, яка управляє дроном, може підказувати координати ворога або ж його пересування. Тобто противник не може залишитися непоміченим. Це дозволяє ефективніше по ньому працювати. Чим відрізняється українська армія, ті ж самі загони поліції від ворога? Нам важливі життя наших людей, щоб вони і далі виконували завдання зі знищення ворога», – наголосив керівник волинських патрульних.
Роман Бондарук додав, що навіть під час зачищення міста дрони дуже ефективні, адже краще зробити дорозвідку за допомогою БПЛА, ніж відправляти людей. Відповідно це менший ризик для воїнів, яким навички управління безпілотниками допомагають зберегти життя.

Насамкінець головний патрульний Волині наголосив, що у разі потреби волинські патрульні будуть виконувати ті завдання з оборони краю, які перед ними ставитиме керівництво. Поліцейські готові діяти відповідно до плану оборони Волині.

Стежити за тренувальним центром «Тернове Поле» можна у Facebook та Instagram.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus