USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Не скрізь і не масово: у Луцьку розпочали роботу ярмарки сільгосппродукції

1 Травня 2020 12:10
Після рішення міської ради про організацію ярмарок сільгосппродукції у Луцьку зібрались перші продавці і покупці. Далеко не всі з дозволених точок розпочали роботу, але й на тих, де торгівля триває, клієнтів і продавців не дуже багато.

Нагадаємо, 30 квітня Луцька міська рада дозволила роботу ярмарків сільськогосподарської продукції для того, аби фермери могли реалізувати вирощений урожай, а лучани мали якісну альтернативу продукції з супермаркетів. Торгівлю дозволили в наступних локаціях:

- поруч з ТЦ «Глобус» на вулиці Єршова;

- поруч з РАЦСом на проспекті Соборності;

- на парковці на вулиці Глушець (через дорогу від гімназії №4);

- у Привокзальному мікрорайоні на парковці поруч із залізничним вокзалом;

- у мікрорайоні ЛПЗ (поблизу будинку №1 на бульварі Дружби народів);

- у мікрорайоні вулиці Володимирської (район МКБ, кінцева зупинка тролейбусів);

- у мікрорайоні вулиці Рівненської (поблизу АЗС Shell).

На таких ярмарках просто неба зможуть здійснювати продаж сільськогосподарської продукції власного виробництва фермери, фермерські господарства та інші підприємства, але виключно з дотриманням вимог щодо безпеки.

Місця торгівлі мають знаходитися на відстані три метри один від одного. Всі підприємці повинні мати необхідні дозвільні документи, які підтверджують якість їхньої продукції. Окрім того, щодня ситуацію перевірятимуть працівники муніципальної варти, які, зокрема, вимірюватимуть продавцям температуру.

Також один продавець обслуговуватиме лише одного покупця. Всі, і відвідувачі, і продавці, повинні мати індивідуальні засоби захисту (маски та рукавички).

Щодо стаціонарних ринків, то зі слів радника міського голови Ігоря Поліщука в таких стихійних місцях, на жаль, не вдасться контролювати поточну ситуацію. Окрім того, немає ще рекомендацій стосовно того, як мають працювати такі ринки.

Як розповіла в коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини очільниця департаменту муніципальної варти Луцької міської ради Юлія Сиротинська, працівники департаменту контролюють всі локації, які були попередньо затверджені. Проте далеко не скрізь розпочалась торгівля.
Разом з тим, не всі продавці мають засоби індивідуального захисту, проте після зауважень муніципалів продавці купують маски і рукавички в найближчих аптеках і обслуговують клієнтів.

Одне з небагатьох місць, де розпочалась торгівля – стоянка поблизу РАЦСу. Зранку покупців було більше, проте за станом на 11:00 ажіотажу не спостерігається.
Як кажуть покупці, в зв’язку з початком роботи ярмарків дещо піднімуть ціни продавці сільгосппродукції, які реалізовують її з доставкою через інтернет.

«Вже вчора, 30 квітня, коли я забирала огірки, які мені доставили додому, мене попередили, що дещо підніметься ціна на продукцію в зв’язку з початком торгівлі. Кажуть, що вже були і перші конфлікти щодо займання точок продажу», – зазначає жителька 33 мікрорайону.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
Отакої Показати IP 1 Травня 2020 12:45
Оце так ярмарки.Щоби ви все життя на такі ходили,"обранці"!
Вєган до Отакої Показати IP 1 Травня 2020 13:56
Так лише вчора прийняли рішення, але не повідомили з якого числа.
ототакот до Отакої Показати IP 1 Травня 2020 17:18
А вам обранці ще повинні людей зігнати? Ну і клоуни :) Так значить людям потрібна ваша продукція і ніхто, в першу чергу, не хоче наражати себе на небезпеку під час карантину. Радує, що в нас більше думаючих людей, а не бариг-спекулянтів базарних, що лише про свої власні прибутки думають. А то їм все влада заважає :) Люди самі показали який зараз небезпечний час і не до ваших ринків, все є у маркетах і магазинах!
Тато Показати IP 1 Травня 2020 14:36
Де купити домашнього молока, а не барди з супермаркету, що півроку не скисає???
дідо до Тато Показати IP 1 Травня 2020 16:55
у пластиковій пляшці з смітника туберкульозної лікарні ?
Тарас до дідо Показати IP 2 Травня 2020 21:09
Дідо, ти лось, не ображайся сільських Господи нього!
Мамо до Тато Показати IP 1 Травня 2020 17:19
Корову заведи на балконі :)))
Всезнайко Показати IP 1 Травня 2020 15:41
О 12 год. був свідком, як поліцаї виганяли останній бус від РАГСу...
бус Показати IP 1 Травня 2020 16:22
)))))))))))))))))))))) Цирк від влади 5+ Клоуни
ігор луцький Показати IP 1 Травня 2020 18:42
Стаціонарні ринки-це стиійні місця.Тепер буду знати....Вікіпедія відпочиває.
Питання Показати IP 1 Травня 2020 20:53
куди продавці та покупці ярмарків ходять у туалет та де миють руки??
Вася Показати IP 2 Травня 2020 22:23
Интересно, что хаты-точки, где продают на разлив бодяженый спирт-отраву работают в любых условиях -эпидемия, карантин, нашествие инопланетян, при любой власти, при любой, старой и новой полициях. им впору бизнестренинги вести. вы там своих корреспондентов зашлите, пусть осветят эту тему.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus