USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Незаконно звільнений Кватирком директор Шацького УДЛГ виграв суд, – ЗМІ

9 Липня 2016 12:02
Незаконно звільнений директор ДП "Шацьке учбово-дослідне лісове господарство " Петро Ткачук виграв суд першої інстанції.

Петро Ткачук, який пройшов усі щаблі лісової ієрархії, був звільнений з посади 1 квітня 2016 року тоді ще тимчасово виконувачем обов’язків начальника ВОУЛМГ Олександром Кватирком«героєм» десятків чи сотень публікацій місцевих і центральних ЗМІ – з формулюванням в наказі про звільнення «За невиконання умов трудового договору». Про це повідомляє Район.Шацьк.

Нагадаємо, напередодні звільнення директора працівники Шацького учбово-дослідного лісового господарства заявляли про тиск з боку Олександра Кватирка.

Так, під час засідання постійної комісії облради з питань депутатської діяльності, місцевого самоврядування, захисту прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією 6 квітня розглядали лист з підписами 40-ка працівників ДП "Шацьке УДЛГ", у якому йшлося про те, що працівники підприємства глибоко стурбовані ситуацією щодо проведення перевірки на підприємстві з метою усунення з посади директора Петра Ткачука. Лист був написаний ще у березні, на момент розгляду керівник підприємства вже був звільнений з посади й перебував на лікарняному, йому мали робити операцію.

Розглянувши лист-скаргу, члени комісії визнали дії Олександра Кватирка неправомірними і вирішили направити лист від комісії у Держлісагентство щодо звільнення його з посади.

Раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що Мінагрополітики перевірить законність призначення Олександра Кватирка на посаду начальника Волинського ОУЛМГ.

А директор ДП "Шацьке УДЛГ" Петро Ткачук зумів виграти суд першої інстанції й довести незаконність свого звільнення. Швидше за все, буде апеляція, - пише Район.Шацьк.

Про те, чому його звільнили і як це сталося, розповідає сам Петро Ткачук.

«Ще за кілька місяців до звільнення Олександр Кватирко прислав в лісгосп на перевірку кілька комісій з управління. Було поставлене завдання – звільнити мене з негативних мотивів. Тут мені «вивертали кожуха» кілька тижнів, після чого я переніс важку операцію. Ревізор мені сказав прямо: «Кватирко дав мені завдання: або за матеріалами ревізії буде звільнений Ткачук, або ти підеш на*». Вибору для ревізора не було, він не побажав йти «на*» і вибрав варіант самозбереження. Шукали незаконні рубки, рахували пні, на яких вже десятки років ростуть опеньки, ходили два тижні по лісу, спотикалися… Щоправда, виявили нестачу півтори десятка кубів вкрадених дров вільхи.

Напередодні ревізії мене викликав Кватирко і попросив: «Чи не можна зробити так, щоб від мене відстала «Свобода»? Справа в тім, що член ВО «Свобода», перший заступник голови Волинської обласної ради Олександр Пирожик зібрав документи по усіх кримінальних справах Кватирка і зі згоди депутатів найвищого представницького органу влади відіслав їх в адреси президента України, прем’єр-міністра і голови Верховної Ради. Я йому відповів, що не є членом цієї партії, а мене просто підтримують «свободівці» Шацького району за те, що лісгосп, довірений мені, серйозно допомагає воїнам АТО. Крім усього, мене затверджував на посаду теж «свободівець», вже колишній голова ДАЛР України, він же – мій інститутський однокурсник і добрий приятель Валерій Черняков. «Це брехня! Ти є членом збіговиська «Свобода» і будеш звільнений!», - підсумував Кватирко. На цій високій ноті наша розмова закінчилась».

До слова, Кватирко упродовж кількох місяців незаконно звільнив чотирьох директорів держлісгоспів (згаданого Петра Ткачука, директорів ДП «Ратноагроліс», «Колківське лісове господарство», «Цуманське лісове господарство» і зовсім нещодавно – керівника «Камінь-Каширськагроліс»).

«Черговими жертвами Кватирка стали молоді і зрілі люди, яких так бракує в галузі (від 35 – до 50 років), в розцвіті сил і здоров’я, зі спеціальною освітою і немалим досвідом роботи. Петро Ткачук виграв суд першої інстанції, судиться й колишній директор Цуманського держлісгоспу», - пише Район.Шацьк.

Автор повідомлення наголошує: «сьогодні ніхто не сумнівається, що лісову галузь Волині очолив хижак: цинічний, зухвалий, безпечний, захищений ДАЛР, місцевою виконавчою владою і так званими правоохоронцями. Кватирка покриває голова Волинської ОДА Володимир Гунчик - людина з від’ємним рейтингом і нульовою репутацією».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 37
Воїн АТО Показати IP 9 Липня 2016 13:22
Тримайтесь Петро Петрович!!! Легко цю колісникову банду не здолаєш але ми з Вами.
Ох Показати IP 9 Липня 2016 13:36
Ох, знову додали роботи бідненькій прес-службі лісівників
Воїн АТО Показати IP 9 Липня 2016 13:48
Тримайтесь Петро Петрович!!!! Віримо у Вашу перемогу над колісниковими людьми! Ми Вас підтримуємо!
.......... Показати IP 9 Липня 2016 14:15
Петро Петрович перед Вами тоже директора звільнили свободовці Вам місце робили. То може таки все правильно? Бог на небі є.
Житель Шацька до .......... Показати IP 9 Липня 2016 14:36
Звільнили директора який лісгосп в борги загнав на дуже кругленьку суму тільки по зарплаті...
до жителя села шацьк до Житель Шацька Показати IP 12 Липня 2016 18:44
То ти **** колісничівська і хапуга пройдисвідський маєш ще моральне право нявкати проси щоб криміналу по тобі не відкрили!
Волинянка до .......... Показати IP 9 Липня 2016 15:22
Звільнили, бо було за що звільняти. Але колісниковська банда ніяк не дасть спокою волинському лісу. Кожен директор після Вировича і до Ткачука намагався чим більше вхопити лише. Довели до повного розвалу лісгосп. Ви спитайте в людей скільки Ткачуком за короткий час зроблено було. Скільки років роботи в лісі просто перекреслилося квартирком. Не дивляться ні на що, ні на роботу, ні на допомогу атовцям, ні на участь у побудові оборонних споруд в зоні АТО.
правда до Волинянка Показати IP 9 Липня 2016 15:49
Все то так, але з бази вiдпочинку Ткачук зробив бомжатню, лiсокомплекс Венскiй не вiдновив, бiля лiсництв бардак i убогiсть, на рекреацiйному пунктi не прибилась жодноi доски. Та й взагалi - господарства вiн нiкудишнiй, Хоча як Людина може i не поганий. А на что допомагають всi ЛГ, i споруди на сходi будувати всi. Л
Волинянка до правда Показати IP 9 Липня 2016 16:11
Поганенька Ваша правда. А скільки часу йому дали? На рекреаційних і базі нічого не робилося? Неправда. І це те чим треба було на Вашу думку в першу чергу займатися? А як на рахунок того, що борги величезні лісгоспу за кілька місяців закрилися, зарплати в рази піднялися правцівникам? Не господар? А Венське скільки часу розвалювали? За той час, що дали попрацювати його можна було відновити? Особливо зважаючи на те, що квартирко, прийшовши на посаду, більшість ініціатив прикрив.
Волинянка до правда Показати IP 9 Липня 2016 16:22
Поганенька Ваша правда. А скільки часу було дано на те, що змінити аж все, за Вашими міркуванями. Неправда, що на базі й рекреаційних нічого не зробилося. І це першочергові завдання на Вашу думку були? А те що за кілька місяців були закриті величезні борги і піднята працівникам в рази зарплатня, то не заслуги, не робота? Будемо одразу по рекреаційних дивитися. До них черга теж дійшла як і до Венського власне. Але хіба дали. Квартирко взагалі прийшовши на посаду всі ініціативи скасував і старі схеми ввів. А Венське скільки часу розвалювалося. Його за місяць-два можна відновити? Там вже не те, що травою, лісом все поросло.
Волинянка до правда Показати IP 9 Липня 2016 16:24
Вийшло два аналогічних коментарі, сайт поганенько працює(. Не бачила, що перший додався(
до волингянина до правда Показати IP 12 Липня 2016 18:48
Наххр*н твої доски на рекреаційному пункті коли війна, невже кращого як і куди подіт и кошти нічого не можна придумати.
побажання Показати IP 9 Липня 2016 16:22
Подивіться на портрет Ткачука: розум, совість, доброта. І відшукайте фото Кватирка: обличчя, не обтяжене інтелектом, цинізм і підляча посмішка. А перед Ткачуком звільнили племінника Колісника. В Шацьку про нього говорили: "товариш ніхто". Але він був племінником Колісника. Йому богом було на лобі написано бути начальником. Колісники і ті, кого вони привели в крісла на лісові посади - це трагедія для Волині. Це своєрідна "чорнобильська" драма. Це рана, яка невідомо коли загоїться. Це "цезій", який треба виводити сотні років! Щастя і здоровя Петру Ткачуку. Він разом з людьми переможе!
Шацьк до правди Показати IP 9 Липня 2016 17:09
Якщо сім'ї простих робітників, лісників, учасників АТО відпочили на базі відпочинку для вас це бомжатня - то ваша пРАВДА - нуль без палочки!
Волинянка до Шацьк до правди Показати IP 9 Липня 2016 17:52
До речі про згаданий відпочинок учасників АТО із сім'ями. Хороше швидко забувається. А скільком героям і іх сім'ям була подарована радість відпочинку. Ткачук організував все на кращому рівні. Проживання, харчування. Квартирко додумався б це зробити? Швидше приватизував би там все.
шацький землемір Показати IP 9 Липня 2016 17:54
На території Шацького дежлісгоспу на березі озера є добрий і ласий шматок землі. Там вже давно поставлена водокачка. Напевно, для якогось будівництва, не для пейзажу ж. Цей шматочок до 2 га), до приходу на посаду Ткачука був на балансі управління. Прийшов Ткачук і забрав на баланс лісового підприємства. Земля готувалсь для певної особи, як готувалась і частинами віддавалась Колісником земля під котеджі біля розсадника. Ткачук поламав плани. Нинішній шакал в управлінні на порядок хижіший за колісника. Це одна з причин звільнення Ткачука. Якщо шакали бачать здобич, вони про неї не забувають.
ромик Показати IP 9 Липня 2016 19:33
Попередника Ткачука звiльнили за тi самi недолiки в роботi.
Волинянка до ромик Показати IP 9 Липня 2016 20:59
За ті самі? Хіба на папері. А боргові ями, які він лишив? І його звільняли як людину банди колісника, такого ж крадія. Ткачука звільнили за "неугодність" квартирку.
Андрій Показати IP 9 Липня 2016 21:05
Петро Петрович порядна людина і гарний господар. А Кватиркові невигідний, бо в Петровича є своя думка. Кватирко є маріонетка Колісника і його банди. Правда встає на свої місця. Кватирко і Гунчик скорим часом будуть біженцями з України.
петро Показати IP 9 Липня 2016 21:43
база відпочинку не головне в роботі директора держлісгоспу але такого дерибану як на цій базі напевне не було ніде база роділена на окремі ділянки забудована і є рішення світязької сільської ради про надання земельних ділянок на землях рекреаційного призначення для будівництва будинків такої корупції ізловживань як тут немає ніде запитайте у сільського голови список щасливих власників землі і все стане ясно а ткачука пп як незговірливого звільнили щоб не заважав а земельку поділили ще раніше отак і боремось з корупцією а де районна влада прокуратура міліція
я до всiх писак Показати IP 9 Липня 2016 21:55
Сидить один i строчить який Ткачук хороший. Злодiй ваш Ткачук, тай негосподарник. Рiвень його лiсничого не бi льше.
Волинянка до я до всiх писак Показати IP 9 Липня 2016 23:04
Ото дійсно писака написав. А яким чином Ви звинувачуєте людину у злодійстві не маючи найменьших фактів. Ткачук крав? А колісник і квартирко чесні люди мабуть? По них конкретні факти і справи. А єдина справа за Ткачука "неугодність" банді.
і я до всіх Показати IP 10 Липня 2016 02:54
ткачук не у себе в будинку атошників оздоровлював і не зі свого льоху годував?!! який він господар усі знають...чомусь сьогодні почав завивати? чому не вив 15-10-5 років назад? дописувачі вперед.
Волинянка до і я до всіх Показати IP 10 Липня 2016 09:42
А що Ви особисто зі свого будинку і льоху зробили для АТО, що безсовісно попрікаєте даною темою? Якщо Ткачук зробив багато і це всі знають, то Вам похвалитися нема чим? Можна тільки обіср*ти?
факти Показати IP 10 Липня 2016 04:58
Петро Ткачук - один з директорів лісгоспів, які активно допомагали бійцям АТО. Патріот. Але біля нього вертілась всяка падаль, сморід, намагаючись використати ситуацію і підживитись. Стервятник і охоронник синів Колісника, штатний радник-порадник по всіх кримінальних питаннях Кватирка - Віталій Ковальчук вимагав від Ткачука щомісячно платити йому 100 тис. гривень. Орел, тільки не той що високо ширяє, а той, що лайно клює, отримав від Ткачука дулю. Спеціаліст по лайну - облив ним вивіску "Контитіуму". Ось такі люди крутяться в захисниках навколо колісників і кватирків. Пітекантропи, людино-мавпи без мізків.
про петра Показати IP 10 Липня 2016 06:31
Йому мало звільнення.Напевне в тюрму захотілось.В принципі,все правильно :" Вор должен сидеть в тюрме"
Волинянка до і я до Показати IP 10 Липня 2016 09:39
Наскільки видно у ваших коментарях заздрість і особисту неприязність, аж смішно. Так, Ткачук деяким "керовникам" засів у душу))). А скільки видно зловтішних назбиралося. Бридко. Людина, яка стільки років має стажу в лісі, стільки років очолював лісництво. Кому як не йому було очолювати лісгосп? Занадто доброю людиною Ткачук просто є, інакше не "вив би" як ви пишете, а давно шваль кругом себе почистив би і розібрався б, кому допомагати, а кому не варто. Не ламався просто перед всякими забаганками керовників місцевих і вищих, от і неугодний.
цікавий Показати IP 10 Липня 2016 14:15
Петя,ти хто? Колись з черняковим контробас мутили,потихеньку дрова крав,спивався аж поки під акцію не попав.дуракам везе
Воїн АТО до цікавий Показати IP 10 Липня 2016 16:18
А ти"цікавий", ти хто такий???? Колісникову гнида і шавка???
Волинянка до цікавий Показати IP 10 Липня 2016 16:26
Мені цікаво, а хтось із вас, писак і тролей, наважився б Петровичу то все в лице сказати. Під ніками зручно бруд лити. Чому ж в лице всі такі хороші?
цікавий Показати IP 10 Липня 2016 19:56
Тут постійно шпикулюють на темі АТО.Гаразд,петя ти для чого синка в АТО відправив,а потім його відкупляв від армії? Де логіка? Чи за водярою не розумієш що робиш?
Волинянка до цікавий Показати IP 10 Липня 2016 20:23
А ти там був, хоч близько? Якщо людина дійсно зробила щось хороше і достойне, то про це можна й говорити, а отакі гниляки, що хамлять під ніками, які можливо в цей час і пальцем не пошевельнули, тільки можуть сказати "спекулюєте". Ти можеш назватися, хто ти є? Скажи у відкриту то все. Чого ж тут боятися, якщо ти вважаєш себе правим. Бо зачіпати особисте, сім'ю, сина, який пішов добровольцем і відбув там, а не сидів якраз за спиною батька, то ти, цікавий, просто боягуз, якщо тільки під ніком можеш так висловлюватися.
Саша до цікавий Показати IP 10 Липня 2016 21:12
Може ти "цікавий" про АТО і моє там перебування мені в лице скажеш???
короїд Показати IP 10 Липня 2016 21:52
Не все так гладко в лісовому відомстві як подає його прес-служба. Все це дуже погано смердить.
До всіх Показати IP 10 Липня 2016 21:52
Не шайка..... а команда! О.М. Кватирко працює гідно, на результати! А у вас всіх жаб'яча хвороба
Анонім до До всіх Показати IP 12 Липня 2016 18:55
Кватирко з новим рішучим "рвением" взявся красти, сьогодні повідомили про Цуманській ДП і розповіли як він там прикировує перше вагони з першим сортом як відправлялись так і відправляються тільки вже складають акти про синіву пиловника і тоді пишуть третій сорт. Далі бригади що розробляють ділянки........і т. д.
петро Показати IP 12 Липня 2016 21:28
всі дописувачі змагаються між собою у способі чи підтримати ткачука пп чи ....... а питання в іншому людина працювала показала результат в роботі а колектив жодного разу в інтернеті не підписавсь і не підтримав під конкрєктним прізвіщем і посадою вам що раніше так добре працювалось то анонім то мудук от і всі підписи будете мовчати прийде любінець який грав у карти з компютером більш ніж працював

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus