USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Нобелівський лауреат пророкує «тотальний колапс» біткоїна

22 Січня 2018 07:00
Нобелівський лауреат з економіки Роберт Шиллер заявив в інтерв'ю CNBC, що біткоїн не матиме реальної вартості, поки суспільство не дійде спільної думки щодо його ціни, передає Кореспондент.

«Інші активи на кшталт золота мають ціну, навіть якщо люди не розглядають їх для інвестицій», - наголосив Шиллер.

«Ситуація нагадує мені «тюльпаноманію» в Нідерландах в 1640-х. Ми досі платимо за тюльпани і іноді багато. Біткоїн може впасти і всі про нього забудуть, це вельми ймовірний вихід. Однак до цього моменту може пройти багато часу, навіть 100 років», - зазначив економіст.

Раніше повідомлялося, що в грудні 2017 року курс біткоїна досяг 20 тисяч доларів, а загальна капіталізація цієї криптовалюти перевищила 330 млрд. У січні біткоїн почав дешевшати, зараз криптовалюта торгується коло позначки в 11 тисяч доларів.

Роберт Шиллер отримав Нобелівську премію з економіки за «внесок в емпіричний аналіз цін активів» у 2013 році. Він отримав широку популярність після виходу книги Ірраціональний оптимізм, присвяченій природі економічних бульбашок.

Нагадаємо, раніше нобелівський лауреат з економіки, колишній віце-президент Світового банку Джозеф Стігліц заявив, що криптовалюту потрібно заборонити.

Ймовірним творцем криптовалюти біткоїн називають Сатоші Накамото. Він увійшов у ТОП-50 найбагатших людей світу, зайнявши 44 позицію рейтингу. Статок його склав 19,4 мільярда доларів США.

Довідка:

«Тюльпаноманією» називають ажіотаж навколо цибулин тюльпанів, який виник у 1636-1637 роках у Голландії і привів до економічної кризи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus