USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Новітні технології в медицині тепер доступні й волинянам

10 Лютого 2013 12:01
Щороку Волинська обласна клінічна лікарня стажує в закордонних клініках понад 20 практикуючих спеціалістів. Таким чином готуються висококваліфіковані спеціалісти, готові до впровадження новітніх медичних технологій.

Про це розповів головний лікар Волинської обласної клінічної лікарні Іван Сидор під час зустрічі з депутатами обласної ради.



Волинська обласна клінічна лікарня освоїла понад 85 мільйонів гривень з місцевого та державного бюджету у 2012 році. Це дало змогу придбати сучасне обладнання, реконструювати та облаштувати лікарняний заклад за європейськими вимогами.

За останні три роки реконструювали значну частину відділень медичного закладу, з 2010-ого запрацював новий лікувальний корпус, оснащений фізіотерапевтичним обладнанням європейського виробництва. У минулому році почав успішно функціонувати лікувально-діагностичний центр, розробили проект будівництва сучасної консультативної поліклініки.

За словами головного лікаря, до послуг пацієнтів - досвідчені фахівці та високотехнологічне обладнання: компютерні томографи, сіремобілі, апаратура -ультразвукового обстеження експертного класу, ендоскопічна апаратура, обладнання для проведення малоінвазивних оперативних втручань на органах черевної порожнини, малого тазу, носоглотки, суглобах, легенях, лабораторія полімеразно-ланцюгової реакції, тощо.



Найбільша гордість лікарні – новопридбаний сучасний ядерно-магнітно-резонансний томограф потужністю 1, 5 Тесла.



«На такому обладнанні ми побачимо все, чого могло не діагностувати інше обладнання», - наголосив Іван Сидор. Апарат купили за державні субвенції в розмірі 18 мільйонів гривень. Зараз тривають монтажні роботи зі встановлення нового МРТ спеціалістами з Нідерландів.

З його слів, оперційні блоки оснащенні сучасними електрохірургічними, ультразвуковими та агонно-плазмовими апаратами.




Головний лікар показав депутатам, в яких умовах пацієнти реанімаційного відділення проходять реабілітацію після оперативних втручань в спеціальних прозорих боксах, в яких створений мікроклімат - відповідний температурний режим, вологість.

Так, він особисто відвідав 22-річну дівчину, яка потрапила до лікарняного закладу з повторним інфарктом.

За словами Івана Сидора, таким пацієнтам особливо потрібна підтримка лікаря, бо навіть вона, часто, має лікувальний ефект.

У кардіохірургічному відділенні народним обранцям та журналістам показали, де відбуваються оперативні втручання на серці. Особливий інтерес викликав апарат штучного кола кровообігу. Завдяки його застосуванню провели більше 1000 операцій. За словами анестезіолога, найскладніший випадок, який він пам’ятає, – операція на серці вагітної жінки, яка через три місяці після медичного втручання, народила здорове маля.

Новий рентгенівський апарат значно відрізняється від своїх «радянських» попередників та набагато безпечніший щодо впливу на організм.


Щорічно високоспеціалізовану медичну допомогу отримує понад 200 тисяч волинян. Щоденно здійснюється в середньому 60 операцій. В лікарні функціонує шість спеціалізованих медичних центрів, 27 відділень, 34 лікувально-діагностичних та допоміжних служб, а також консультативна поліклініка потужністю 800 відвідувань в день.



Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 18
Лучанка Показати IP 10 Лютого 2013 12:56
Що вони роблять безоплатно, краще скажіть? Все платно,маленька дрібниця платна.Скільки вже той Сидор буде гребсти, коли йому вистачить.Дивитися гидко.Не маєш грошей подихай ти там нікому не порібний.Показуха.Обладнання за бюджетні кошти, за наші ж податки, а за все беруть гроші.Покращення вже сьогодні.
народ до Лучанка Показати IP 11 Лютого 2013 10:38
за які це твої податки???ти товстезна тітко хоч копійку до бюджету сплатила?вся життя тільки красти вміла,сиди на своїй пенсії та не патякай...
дідо Показати IP 10 Лютого 2013 13:54
Коли похваляться ,що нема поборів та корупції.
11111111111 Показати IP 10 Лютого 2013 14:36
коментарі якість тупі
Ольга Показати IP 10 Лютого 2013 17:38
Найзлиденніша та найздирливіша лікарня міста
Знайка Показати IP 10 Лютого 2013 18:08
Думаю, краще заплатити і отримати якісне обслуговування і на ранніх стадіях виявити хворобу, ніж безкоштовно обстежуватися на застарілому і відслужившому обладнанні і тішити себе "відсутністю хвороб", а потім хоп і -невиліковний
сеня Показати IP 10 Лютого 2013 18:19
де ви бачили щоб собака носив на шиї ковбасу.так само і сидор.
тиць-здиць Показати IP 10 Лютого 2013 19:32
Не можу розібрати. Чий портрет, якого світила медичної науки висить на стіні? На першій (маленькій) фотці.
небайдужа Показати IP 11 Лютого 2013 00:11
Цілком згідна. Коли вони вже нажеруться скажіть??? Суцільна показуха!!! Туди як немаеш грошей навіть і не потикайся. Навіщо писати такі статті ---а?
вчитель Показати IP 11 Лютого 2013 00:39
Усе зрозуміло, не зрозуміло, а за що такі гроші здирати, коли апаратура - мільйони, узо наприклад а там не треба ні фотоплівки, ні фільтрів, ні оливи машинної ні бензину, а здирають по 50грн - 80грн. мінімум. Це за електроенергію певно? Правду Ленін говорив - лікарям платити зарплату непотрібно, хороших лікарів - народ прогодує...
andriy1983 Показати IP 11 Лютого 2013 08:59
Апаратуру купують за наші податки - а потім ще і беруть гроші за обстеження на цих апаратах. Чому ви, шановний журналісте, не написали вартість обстеження скажімо на томографі????? От до прикладу в поліклініці №2 таке обстеження стартує від 450 грн, а якщо не маєш то і обстежувати не будуть
Спецком Показати IP 11 Лютого 2013 10:23
Ремонти державних медичних закладів та придбання сучасної лікувальних техніки відбуввається з державний кошт (в тому числі і платників податків). Приходиш отримати діагностику на таких апаратах і з тебе вимагають оплату у вигляді благодійного внеску. Де правда? Хіба законно вимагають кошти для проведення лікувально-діагностичних процедур в державному закладі на медобладнанні придбаному за наші з вами кошти?
Читач Показати IP 11 Лютого 2013 11:03
У лікарнях Києва, Рівного давно вже новітне обладнанням, а коридори і двері радянських часів. Натомість у нашій розпопочали лікування хворих із суперрмонту коридорів та кабінетів, а ніяк не з обладнання.
Александр Показати IP 11 Лютого 2013 11:11
Я думаю, что такие статьи нужно писать для двух категорий людей: для тех, у кого в семье несчастье, чтобы знали, где могут им помочь, и для тех, у кого словесный понос и выделение слюны на любые действия городских властей и медиков вследствие острого поражения мозжичка - таким уже не помочь, к сожалению. Но приходите, всегда остается шанс и клятва Гиппократа.
*** Показати IP 11 Лютого 2013 14:43
дуже класно обговорювати і "обсирати" людуй коли нічого не знати. хіба хтось з вас знає де беруть це нове обладнання? скільки сил і нервів було покладено, щоб знайти гроші на це все? невже ви такі наївні і думаєте, що наша держава дбає про нас так, купує дороге бладнання, і робить ремонти щоб пацієнтам було комфортно! і працюють там спеціалісти від Бога!
Міла Показати IP 11 Лютого 2013 15:11
Забудьте про безкоштовну медицину, з 2015 року ми переходимо на європейський варіант страхової! І з кожної зарплатні всі будуть відраховувати собі на поліс. Гроші не маленькі, між іншим. Так що не бачу нічого поганого в тому, що Сидор укомплектовує лікарню найновішими апаратами і томографами. Як кожен почне бабки на поліс відраховувати, так відразу захоче якісного обслуговування в лікарні...
Сонька Золотая Ручка Показати IP 11 Лютого 2013 15:14
Добавлю Александру- не мозжИчка, а мозжЕчка, с вашего позволения. А в остальном согласна с Александром.Но деньги готовить немалые в областную надо, да и платить вперед придется, поэтому это- не благодарность, а взятка.
андрiй76 Показати IP 11 Лютого 2013 15:43
До нового обладнання ще б"нових кваліфікованих лікарів"які могли би це обладнання професійно обслуговувати,а не колишніх хабарників,які крім"нежитю"нічого більше не можуть вилікувати і для яких просто встановити правильний і точний діагноз-ЦЕ ВЕЛИКА ПРОБЛЕМА,отоді дійсно"ЦІНИ Б НЕ БУЛО"таким покупкам...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus