USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Новітній вандалізм: квартиранти у Луцьку розгромили житло й уникають відповідальності

23 Червня 2020 19:01
Минуло два місяці з того часу, як лучанка виявила розгром у власній квартирі, де мешкали квартиранти. З оселі зникли картини її матері – відомої волинської художниці.

Скільки коштують ці витвори мистецтва і чи знайшли винних в розгромі та крадіжці – у сюжеті телеканалу «Аверс».

Розгромлена квартира, зламана техніка, викрадені речі та вибиті двері: саме такою побачила свою квартиру на вулиці Львівській, 61 її власниця Анастасія Каспрук. Жінка довго відходила від шоку, адже коли в жовтні минулого року здавала житло в оренду, навіть подумати не могла, що з її майном так вчинять.

За фактом пошкодження та крадіжки майна розпочата кримінальна справа, однак за два місяці – жодних зрушень. Справу досі не передали до суду.
За словами власниці житла, її квартирантка Світлана Федорчук зі своїм співмешканцем понищили та повиносили найцінніше, що було в помешканні, – картини її покійної матері, відомої волинської художниці Лесі Каспрук.

Читати ще: У Луцьку обікрали й понищили орендовану квартиру та осквернили картини відомої художниці

Адвокат родини Любов Карпюк розповідає, що попередньо вони були готові отримати компенсацію за завдану шкоду у розмірі 50 тисяч гривень, однак на їхні умови квартиранти не погодилися й пропонують лише 10 тисяч. Більше того, спочатку квартиранти навіть звинувачували у скоєному дочку власниці квартири Юлію та її брата Євгена, який першим виявив розгромлену квартиру.

«Вони визнають частково ту шкоду, яку вони завдали. Розповідають, що на побутовому рівні у них трапився конфлікт, під час якого вони вибили двері у кімнату, яка фактично не орендувалася. Проте вони не визнають той факт, що ними була пошкоджена техніка, яка знаходилася у цій кімнаті, меблі, а також ні словом не згадують про картини, які фактично були знищені або втрачені.

За попередньою експертною оцінкою, одна картина Лесі Каспрук коштує від 15 тисяч гривень. І це орієнтовна оцінка, зроблена лише за фотографією.

Мистецтвознавець Зоя Навроцька пригадує художницю та її роботи. За її словами, картини напрочуд душевні, бо ж вони творилися не заради популярності чи визнання.

«Замах на твір мистецтва – це своєрідний замах на життя людини», – певна вона.

У своїй колекції картину Лесі Каспрук має і народна депутатка Ірина Констанкевич. Отримала витвір мистецтва у подарунок.

«Такого новітнього вандалізму поруч з нами є дуже багато… Сьогодні наше завдання – зберегти цю спадщину і популяризувати», – підсумувала депутатка.

Тим часом зв’язатися зі слідчим у справі та запитати у самої квартирантки Світлани Федорчук, що сталося у квартирі, куди зникли речі та картини, журналістам не вдалося. Бо ж на дзвінки ані адвокат, ані колишня квартирантка не відповідають.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
6666 Показати IP 24 Червня 2020 07:43
Якщо ти дурне і не маєш мужика - забудь. А так, зловити, від%%здити щоб дньом зорі бачили і все. Максимум що з цього вийде.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus