USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Військовим виплачуватимуть компенсації за оренду житла

8 Лютого 2018 17:59
Контрактникам ЗСУ буде виплачуватися компенсація вартості оренди житла, якщо військова частина не може поселити їх у казарму або гуртожиток. Відповідні зміни в законодавство прийняла в четвер, 8 лютого, Верховна Рада України, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Відзначається, що нововведення поширюється на рядових, сержантів і старшин. Раніше компенсація виплачувалася тільки офіцерському складу та курсантам.

За відповідний закон про внесення змін до ст. 12 закону про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей проголосували 230 народних депутатів.

Згідно з документом, якщо неможливо забезпечити розміщення в казармах і гуртожитках військовослужбовців рядового, сержантського і старшинського складу, які проходять службу за контрактом, військова частина зобов'язана орендувати для них житло або за бажанням військовослужбовців виплачувати грошову компенсацію за знімання житла.

Згідно з пояснювальною запискою, реалізація прийнятого закону потребуватиме додаткових витрат. За попередніми підрахунками, орієнтовна потреба складе більше 786 млн грн.

Тим часом у супровідних документах зазначається, що законодавча ініціатива пройшла узгодження з низкою відомств - зауваження СБУ були враховані, а Міністерства фінансів - поза обліком.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Лучанка Показати IP 8 Лютого 2018 20:30
Знаєте,як в мене в будинку роблять військові...Здають свої квартири , самі орендують менше,отримують і компенсацію від держави і гроші від квартирантів....
Лучанин до Лучанка Показати IP 8 Лютого 2018 22:13
А знаєте як роблять субсидіанти

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus