USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Нововолинським шахтарям «вставляють палки в колеса» бурштинські енергетики?

2 Березня 2009 11:03
За даними головного управління праці, соціальних питань та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи Волинської ОДА, борг із виплати зарплати на економічно активних підприємствах з початку лютого зменшився. Про це під час оперативної наради у голови облдержадміністрації розповів начальник цього управління Володимир Кец, – повідомляє 2 березня репортер «Волинських Новин».
 
За інформацією, оприлюдненою паном Кецом, станом на 1 лютого заборгованість з виплати заробітної плати на Волині становила понад 19 мільйонів гривень. 91 відсоток цієї суми, або ж 17,3 мільйонів гривень – борги економічно активних підприємств. Найбільше підприємств-боржників – у Луцьку, Нововолинську та Ковелі. Як зазначив Володимир Кец, за оперативними даними станом на 27 лютого, заборгованість із зарплатні серед економічно активних підприємств зменшилась на 5,1 мільйона гривень.
 
Серед причин такої ситуації – значна дебіторська заборгованість за виконані підприємствами області роботи, а також наявність залишків нереалізованої продукції. Найбільш скрутний стан з виплатою заробітку працівникам – у промисловості, будівельній та транспортній галузі.
 
Пан Кец розповів, що, як повідомило керівництво ДП «Волиньвугілля» (одного з найбільших боржників з виплати зарплатні на Волині впродовж багатьох місяців – «ВН»), план із видобутку вугілля за січень шахтарі виконали на 102 відсотки. Проте Бурштинська теплоелектростанція за поставлене енергетичне вугілля розрахувалося лише на 62 відсотки. За словами Володимира Кеца, щоб вирішити проблемну ситуацію з заборгованістю із зарплати на цьому підприємстві, потрібні своєчасні розрахунки за продукцію, збільшення ціни вугілля і збільшення розмірів державної допомоги.
 
Начальник управління Державного казначейства в області Надія Філіпчук проінформувала, що станом на 27 лютого на Волині не погашено стипендій на суму до 200 тисяч гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus