USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

«Облаштування ковідного госпіталю в корпусі Луцького пологового будинку було виправданим», – Ігор Поліщук

15 Березня 2021 13:23
Незважаючи на шквал критики та обурення, облаштування тимчасового госпіталю для хворих на COVID-19 у корпусі Луцького пологового будинку було правильним рішенням. Адже завдяки цьому вдалося уникнути переповнення обласної інфекційної лікарні та госпіталю в Боголюбах.

Про це Луцький міський голова Ігор Поліщук розповів в інтерв’ю «Першому».

«У нас нині є 150-160 вільних місць із доступом до кисню. Якщо ми віднімемо 102 місця в пологовому, то лишається 50. Це було б критично мало для нашого міста», – вважає Луцький міський голова.

З його слів, можна довго розмірковувати над тим, де було б краще розташувати такий тимчасовий госпіталь, але облаштуванням медичних закладів мають опікуватися медики, а не політики.

Читати ще: На фінішній прямій: тимчасовий інфекційний госпіталь у Луцькому пологовому майже готовий до роботи

«Коли ми реалізовували цей проект, то зібралися з професіоналами і порадилися, який заклад найшвидше можемо пристосувати з найменшими бюрократичними перешкодами, – додав Ігор Поліщук. – Були думки про поліклініку МВС на Чернишевського, про госпіталь ветеранів війни, але ці всі заклади не є міськими, вони не мають мережі точок доступу до кисню, у них не було кисневих станцій. В умовах недостатності забезпечення киснем ми дуже довго чекали б. У той час існувала загроза мати переповнену лікарню».

Читати ще: Інфекційний госпіталь на базі Луцького пологового будинку: як рятуватимуть волинян

Він також нагадав, що багато хто вважав таке рішення катастрофічним для пологового будинку. Мало того, колишній очільник пологового будинку Михайло Токарчук та окремі працівники медзакладу намагалися саботувати рішення про створення тимчасового ковідного госпіталю. Втім факти свідчать про протилежне: медичний заклад успішно працює.

Читати ще: «Не бачу підстав у господарську діяльність вплітати політику», – Ігор Поліщук. Інтерв'ю

«Продовжуємо купувати туди обладнання, нещодавно придбали рентген-апарат за 1,2 мільйона гривень, якого так не вистачало. Все нормально, – зазначив мер. – Ніхто не боїться їхати туди народжувати. Корпуси не зв’язані, є окремий заїзд. Тим паче, коронавірусні хворі в одному з корпусів були від початку. Ми зробили окреме відділення для мам, які хворіють на коронавірус».

Читати ще: «Є всі умови»: ОДА підтримує облаштування інфекційного госпіталю в Луцьку на території пологового

Він також додав, що облаштування ковідного госпіталю в пологовому будинку стало можливим завдяки тому, що запрацював обласний перинатальний центр, тож кількість пологів у луцькому закладі зменшилася вдвічі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus