USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Очільники Луцька та Горі дадуть на УНІАН спільну прес-конференцію

27 Листопада 2008 10:02
У понеділок, 1 грудня, о 13.30 у місті Києві, у приміщенні Інформагентства УНІАН відбудеться спільна прес-конференція Луцького міського голови Богдана Шиби та голови Ради міста Горі Звіада Кхмаладзе. Прес-конференція також транслюватиметься у «прямому ефірі» на «5 каналі», – повідомляють 27 листопада «Волинські Новини».
 
Луцьк і Горі сьогодні – міста-побратими. Угода про партнерство між ними була підписана в on-line режимі 24 серпня – у День незалежності України та в рамках відзначення Дня міста Луцька. До речі, це був 10-й день російсько-грузинського збройного конфлікту.
 
Підписання Угоди про партнерство між територіальними громадами стало продовженням ініціативи Президентів обох держав про налагодження дружніх стосунків. До речі, за інформацією департаменту інформаційної політики Луцької міської ради, представники Грузії підписували Угоду в місті Тбілісі у Посольстві України в Грузії, оскільки у Горі на той час через військові дії були зруйновані необхідні комунікації.
 
Угода передбачає базові засади партнерства, на основі яких будуватиметься подальша співпраця між містами. Одним із перших стала ініціатива реабілітації грузинських дітей у Луцьку. Така можливість була запропонована грузинській стороні практично відразу після початку бойових дій. Луцька влада висловила готовність прийняти та обігріти грузинських дітей, бо це, зі слів Богдана Шиби, «діти з війни».
 
Із 14 листопада по 14 грудня в обласному центрі Волині перебувають на реабілітації близько півсотні грузинських школярів із Горі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus