USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.85
  • PLN 9.72 9.90

Очна форма – там, де є укриття: у Волинській ОДА розповіли про особливості нового навчального року

30 Серпня 2023 17:36
Навчальний рік на Волині розпочнеться в очному режимі там, де це дозволяє безпекова ситуація. Таке рішення прийняли на позачерговому засіданні регіональної комісії з питань ТЕБ та НС.

Про це повідомила начальниця управління освіти і науки Волинської облдержадміністрації Наталія Матвіюк під час брифінгу щодо початку навчального року.

Посадовиця заявила, що наразі для закладів освіти передбачено три форми навчання: очна, змішана та дистанційна. З її слів, навчання в очній формі буде проводитися лише у закладах освіти, які мають власне укриття. Воно має вміщувати усіх учасників освітнього процесу, як-от: учні, вчителі технічний персонал.

«Ми рекомендуємо закладам освіти впроваджувати змішану форму навчання, адже безпекова ситуація змінюється протягом року. Змішана форма пропонує навчання і очно, і дистанційно, зважаючи на певні умови. Дистанційна форма впродаджується, коли в закладі освіти немає укриття і немає можливожливості його орендувати», – роз’яснила Наталія Матвіюк.

Читати ще: Скільки закладів освіти на Волині рекомендовано для навчального процесу

Крім того, навчальні заклади упродовж року мають право змінювати форму навчання. Таке рішення прийматиме педагогічна рада.

Як зазначила посадовиця, навчальний процес для школярів, які перебувають за кордоном, залишиться таким же, як і минулого року. Діти можуть навчатися за сімейною формою або екстернатом.

Також цьогоріч пропонується, щоб діти, які навчаються за кордоном, мали 6-8 годин дистанційного навчання в українських школах, аби зберегти їх зв’язок з Україною та дати можливість повернутися згодом.

Щодо формату проведення свята Першого дзвоника, то кожен навчальний заклад обиратиме його самостійно. Начальниця управління освіти і науки облдержадміністрації зазначила, що для учнів можуть організувати пізнавальні уроки, майстеркласи, екскурсії тощо.

Навчальний рік триватиме з 1 вересня 2023 року до 28 червня 2024 року. Однак, як пояснила Наталія Матвіюк, з огляду на обставини заклади освіти можуть самостійно організовувати план роботи та визначати дату завершення навчання.

Вона додала: термін канікул у школах не має перевищувати 30 календарних днів.

Дмитро КЛИМЧУК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus