USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Очищену воду - в іржаві труби. Волинянам «на здоров'я». ВЛАСНА ДУМКА

25 Грудня 2013 11:40
Від «питної» води, яку подають у Нововолинську, на трубах залишається непривабливий наліт на трубах каналізації, й, можливо, «у кишках мешканців Нововолинська», - написав у своєму блозі в «ПроНовіку» журналіст Анатолій Бідзюра і розмістив відповідні фото.
Нагадаємо, нещодавно підприємство «Нововолинськводоканал» запровадило прогресивну технологію знезараження питної води - води за допомогою електролізної установки призначеної для отримання знезаражувального реагенту (розчину гіпохлориту натрію) шляхом електролізу розчину кухонної солі.

«Вражає, правда? І я був вражений до глибини душі, коли розібравши для ремонту змивного бачка свого, даруйте, унітаза побачив оту огидну масу, що покривала його стінки і деталі. Через що і вийшов із ладу поплавковий механізм. А, не так і давно його встановив!», - пише Анатолій Бідзюра.

«Ось вам і переможні реляції у підконтрольних місцевим владним структурам мас-медіа про монтаж міським «Водоканалом» на якомусь там із водозаборів, якогось там дивного суперсучасного обладнання для знезараження і очищення питної води. Для замилювання очей!
Скажіть, як можна вплинути на оцю субстанцію, якою покриті всі внутрішні поверхні прокладених 50 років тому, водогінних труб? Як їх можна відмити від бруду, відомого всім нам походження, що вочевидь, аж кишить хвороботворними мікроорганізмами?… А якими – незабаром дізнаємось. На мою думку, без заміни труб на нові, знезаразити воду, котра транспортується ними до помешкань громадян, неможливо.
Настала пора розібратись із цими та іншими проблемами. Ну, хоча б: а як впливає гідролізна установка «Сиваш» на колір та механічні домішки у питній воді та її бактеріальне забруднення? Яка встановлена на Південному водозаборі. Скільки бюджетних коштів було витрачено на її придбання та монтаж? А скільки тисяч гривень «відкатів» потрібно буде приплюсувати до її первинної вартості у результаті виграного кимось зі «своїх» тендеру, як це у нас повелось? Хтось відповість? Чи, хоча б, напише заяву про свою добровільну відставку із займаної, впродовж багатьох років, посади», - пише Анатолій Бідзюра
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Александр Показати IP 25 Грудня 2013 12:00
Журналисту незнакомы воздействия хлорки на организм человека. Он не знает, что такое астма, псориаз, аллергия, от чего его избавляет электролизная установка. И слава Богу! Дай ему, Боже, только ума побольше.
Оля Показати IP 25 Грудня 2013 13:41
А ніхто не відповість бабло у Швейцарських банках, стало більше мільйонерів у Луцьку.Час настав такий.Біля корита бери,кради,багатій,тобі все можна і все дозволено.
Дмитро Показати IP 13 Серпня 2020 10:19
шукаю системи водопідготовки з wi-fi

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus