USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Активіста Майдану звільняють з роботи через участь у акції

2 Грудня 2013 21:00
Один з координаторів Євромайдану Микола Собуцький заявив, що через його участь у акціях протесту його попросили написати заяву про звільнення з роботи. Натомість директор училища, в якому Собуцький працював, каже, що запропонував йому звільнитися, бо той проявив неповагу до місця своєї роботи, інформує ВолиньPost.
«Я працював за сумісництвом викладачем історії у Вищому професійному училищі будівництва і архітектури міста Луцька (колишнє училище № 2). Приїхав до директора училища Ростислава Собуцького (це мій однофамілець, а не родич), аби домовитися, щоб мене хтось замінив, поки я на Майдані. Проте директор заявив, що я повинен написати заяву на звільнення», - розповів чоловік.
Зі слів Миколи Собуцького, директор училища пояснив: він не може працювати в училищі викладачем, оскільки проявив неповагу до його студентів і викладачів. А саме: під час протестної ходи студентів ЛНТУ 27 листопада під стінами другого училища я вигукував «Бурса, виходь!».
Насправді, каже Собуцький, він, хоч і справді брав участь у ході студентів, але таких слів не вигукував. Як доказ наводить відеозйомку акції.
Прохання директора написати заяву пов’язує виключно з неугодною владі своєю діяльністю на Майдані.
«Заяву я написав: не бачив сенсу сперечатися. Та й часу особливо не мав», - розповів Микола Собуцький.
Диретор училища Ростислав Собуцький у коментарі зауважив, мовляв, справді, він запропонував Миколі Собуцькому звільнитися, оскільки той проявив неповагу до місця, в якому працює.
Я на власні вуха не чув, тому що саме вів заняття, але колеги мені роповіли, як він вигукував під стінами училища «Бурса, виходь!», сказав директор навчального закладу.
Водночас директор училища заперечив будь-який зв’язок звільнення працівника з його політичною позицією. «При чому тут політика чи тиск? Всього лиш – я зробив зауваження через його некоректну поведінку», - сказав Ростислав Собуцький!
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 21
Остап Показати IP 2 Грудня 2013 21:26
Все вірно зробив директор: 1). мітингувати можна у вихідні діні та після роботи а керуючись своїм службовим становищем ВИКЛАДАЧА виганяти залежних від його бачення оцінок на майдан студентів це якось не по європейськи..... 2) Проф політика це робота хоче бути політиком хай йде у політику я б те ж саме зробив би на місці і ректорату з студентами ......
остап до Остап Показати IP 2 Грудня 2013 22:53
нормальні люди відпочивають, а ви все працюєте
Остап до остап Показати IP 2 Грудня 2013 23:02
Синку як ти в туалет поночы ходиш тобы ж за кожним кутком привиди дивлюсь ввижаються....
Нормальний Показати IP 2 Грудня 2013 21:31
Правильно. Все згідно Кодексу Законів про Працю... Звільняйся і майдань собі далі.
вчитель Показати IP 2 Грудня 2013 22:17
За чужий рахунок на майдані і дурний постоїть. А цей герой тепер буде стояти за власний. Побачимо чи довго встоїть з порожніми кишенями.
Колега Показати IP 3 Грудня 2013 08:39
По Закону пиши заяву за власний рахунок і "майдань" скільки можеш і хочеш. А не і на роботі хочеш бути і тут перший біля Бондаря треся! Як тільки- то з Бондарем прорвеся, а що далі директору пояснювати учням, що вони "бурсаки" і будь-хто їм може наказати щоб встали із-за парт і пішли на акцію.
1601 Показати IP 3 Грудня 2013 08:42
на відеозйомці все не зафіксовано, а це дійсно так в рупор вигукував під вікнами де він викладав уроки. Підтвердити можуть як учні так і працівники училища.
Волинянка Показати IP 3 Грудня 2013 08:44
Люди, ви підлі і безсердечні!!! Б'ють і знущаютьсяз ваших братів, а ви пишете такі ганебні коментарі! Ганьба тролям!!!
vvv до Волинянка Показати IP 3 Грудня 2013 09:07
Сам ти тупий троль, підросстеш поймеш надіюсь, все починається змалку сперше прогулюють уроки потім, пари, зараз роботу а прийдуть в раду і там прогулюють а ми за них потім мучимся....
Маргарита Показати IP 3 Грудня 2013 08:51
Поки по землі ходять такі жалюгідні тролі, нам не буде спокою та будьте певні, Господь все розставить по своїх місцях, жаль тільки, що за сірість таких амеб будуть відповідати їхні діти, внуки...Ну і звичайно президент покаже їм де раки зимують встановивши ціну на газ в 3 рази більшу)))))
критик до Маргарита Показати IP 3 Грудня 2013 12:33
Маргарито, а Ви політичний аналітик ? Звідки Ви знаєте хто які ціни встановлюватиме? Чи Ви думаєте, що ми підпишемо асоціацію і відразу опинимося у казці? Ви читали текст договору з усіма додатками і доповненнями (там близько 1000 сторінок)? Краще б поцікавились як живуть люди в Європі, скільки платять за житло і яка в них заробітна плата, а якщо добре живуть - то чи заслуга це Євросоюзу чи може керівництва окремої країни? Поцікавтесь Турцією, яка підписала таку асоціацію років 40 назад певне. Можливо, цей договір важливий, якщо він не вжене нас у борги, не стопче економіку і не пертворить нашу країну в націю рабів - зауважу, що в нас це ментально складена особливість, як не прикро. В нас як не пан - лях, то російський терор, то монгольське іго. Починати варто з себе. Але всім завжди мало - здам сусіда, підставлю, обману - аби більше грошей заробити. Думаю, для великого і середнього бізнесу якась користь від цього буде, а для простих людей - самі побачите. А ціни на газ і електрику піднімуться у 3 рази і так. Ми ж будемо рахуватись "Європа". Я не проти цієї асоціації. А анші президенти? А з кого їх вибирати? Зі щирих українських мільйонерів, які власними руками ті кошти заробили? Не смішно за таку псевдодемократію? Чого якийсь Василь Прункін - чесний інженер з 2-ма освітами і гарним IQ не може бути головою держави? І це ми - діти і правнуки тих, які відповідають за те, що в нас на особи в країні - три гетьмана було! Це ми працюємо на фірмах і називаємо свого роботодавця хазяїном. Це ми їздимо на машинах по 70 тис. доларів з українськими прапорами і скандуємо : геть бідність! Ми звинувачуємо кого-небудь у бідах своєїдержави - москалів, ляхів, президентів, мерів, але не себе. Це ми смітимо під себе, бо всі так роблять,ходимо в туалет по під*їздах, платимо викладачам, бо впадло вивчити, а легше сказати: "без грошей не здасиш", ми закриваємо очі на платну медицину, на зняті люки...на інше. Це ми не цікавимось іншими думками протилежним нашим, а твердо гнем своє, бо ми нам так сказали - значить так і є. Це ми забули слово "Референдум", яким можемо цілком законно скористатися... А на рахунок Колі,то знаючи його особисто - може він і активіст, але людина не відповідальна, до безглуздості вперта і такий собі "шалтай-болтай", хоча добрий, а тому його звільнення- цілком виправдане. Не думаю, що він дітям розкаже шось, чого сам не знає. Хай займається політикою. Туди таких беруть.
Лучанин до критик Показати IP 4 Грудня 2013 18:55
Ві абсолютно правы и если бы все так анализировали происходящее мы жили бы в другой стране. Во Львове скупили все доллары и евро, это значит они не верят в национальную валюту, которую подрывают вот так.
до критика до критик Показати IP 5 Грудня 2013 16:57
Звичайно в асоціації з раша тобі набагато краще. Москаль тобі поможе не стати рабом? Та ти ним вже є. Твоя філософія - філософія раба. За Турцію не переживай, а то що її не приймають в члени Євросоюзу зрозуміло і дітям. Там де мусульмани, там проблеми. І це факт. А з Януковичем куди не вступи, скрізь буде кап-ць. Коля поганий по твоєму? Скажи а той директор, чи запропонував би Колі написати заяву, якщо б Коля пішов на мітинг за Януковича. Ясно - ні! То в чому ж принциповість цього еректора, інакше не назвати. Такі як ти критики на Майдани не ходять, хіба з цікавості, а Коля, я впевнений, вперто буде ходити і відстоювати права людей на заможне життя в правовій державі. То яка користь з такого критика як ти? В даному випадку ніякої.
макс Показати IP 3 Грудня 2013 08:53
Директор правий
соня до макс Показати IP 4 Грудня 2013 12:11
згодна з критиком, цілковиту правду каже
Волинянка Показати IP 3 Грудня 2013 10:25
Які гидкі коменти.Вам добре живеться, роботи нема, зарплати жалюгідні, що ви можете молодь, а нічого.Ви живете в яких умовах можете куити квартиру, живете в наймах. Полішуки ви голі, так згниєте в злиднях,Вони молодці вони хочуть щось добитися кращого життя.Ото ментальність українця.Вам добре жити рабами то живіть. Ганьба
яяяя до Волинянка Показати IP 5 Грудня 2013 15:26
Волинянка в полішуків улюблений город москва вони заполонили Луцьк виходять з лісу за хабарі займають посади нідягають форму чи галстук і думають що пуп землі , якщо посаду забрати все вони ноль нічого не варті , ось чому в нас сидить продажний климчук та інші так що боротися нам ще довго волинянка...
корінний лучанин Показати IP 3 Грудня 2013 11:37
так це училище споконвіку звали бурсою- і тут нема жодного приниження .бо є училища які звали у місті набагато гірше і в "народі" повірте на слово звуть так і далі .і аж ніяк не вищі ПТУ
Джулія Показати IP 4 Грудня 2013 21:21
Це політика. Директора викликали ""на килим, насварили пальчиком. і він, боячись за своє тепле крісло, "запропонував" М.Собуцькому написати заяву. Бідні вчителі-більшість завжди за свою кишеню думає (а потім дивуються, чого ж то учні їх не поважають).
Іванна Показати IP 4 Грудня 2013 22:40
Директор злякався... Якщо всі боятимемось - гріш нам ціна....
колега Показати IP 9 Грудня 2013 08:51
Ніхто директора нікуди не викликав і ніхто йому пальчиком не махав. Це дійсно зневага до навчального закладу в якому праюємо ми і той самий "активіст". Є скарги від працівників училища на такого колегу, який незнає де праює (тобто місце роботи). Тут непогано пригрівся і Микола-старший, тобто його батько і той що бігає поза спинами в облдержадміністрації.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus