USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Одному з найбільших боліт Волині надали статус міжнародного значення

8 Січня 2017 14:18
Секретаріат Рамсарської конвенції повідомив про надання водно-болотним угіддям Черемського природного заповідника статусу міжнародного значення та присвоєння Черемському болоту, що на Маневиччині, порядкового номеру 2272.

Про це інформує Управління мисливського і лісового господарства Волині, пише Вісник+К.

– Цьому рішенню передувала тривала і складна робота з дослідження стану екосистем та біорізноманіття цих водно-болотних угідь, – каже директор Черемського природного заповідника Степан Пащук. – Було визначено їх відповідність критеріям Рамсарської конвенції, підготовлено інформаційні описи, прийняті відповідні рішення на місцевому та державному рівнях.

Водно-болотне угіддя міжнародного значення «Черемське болото» знаходиться у центрі межиріччя Прип’яті, Стоходу і Стиру. Науковці стверджують, що у прадавні часи тут було величезне озеро, від якого до наших днів «дожили» два озеречка Черемське і Редичі. Більшість же території замулилося. Нині загальна площа водно-болотного угіддя становить 2975,7 га і за розмірами це одне з найбільших блюдцевих боліт в українському Поліссі та Європі загалом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
анонім Показати IP 8 Січня 2017 14:35
А тепер диванні "меценати" знавці .цінувальники. і ті хто не бував далі 40 та дпз -вперед....!
Активіст Показати IP 8 Січня 2017 17:26
Вітаю Степана Івановича Пащука і його колектив з високим досягненням. Молодці!
25 Показати IP 27 Січня 2017 10:49
на фото сертифікату - дата видачі грудень 2013. А секретаріат повідомив тільки зараз?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus