USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Один із сноубордистів, які потрапили під снігову лавину, загинув

15 Січня 2013 12:47
На вихідних у Карпатах поблизу райцентру Міжгір'я Закарпатської області під лавину потрапили двоє сноубордистів. Один з них загинув, іншого вдалося врятувати. Наразі хлопець перебуває під наглядом лікарів в обласній лікарні Ужгорода.

Про це інформує Gazeta.

Сходження лавини з гори Гимба відбулося у суботу пообіді. У цей час на горі перебували двоє туристів: 25-річний Дмитро з Полтави та 26-річний Максим із Києва. Рятувальники припускають, що хлопці самі могли спровокувати сходження снігової маси катанням на сноубордах, оскільки в цю пору в горах спостерігалася підвищена лавинонебезпека.

«Коли снігова шапка накрила хлопців, молодший встиг написати СМС-повідомлення своєму товаришеві, що перебував у місті. Той повідомив про подію рятувальників. На пошуки хлопців вирушили працівники МНС, лісники, місцеве населення», - розповіла Наталія Батир із обласного управління МНС.

Сноубордистів шукали 20 годин, оскільки в горах був туман. Першим знайшли Дмитра – він лежав у снігу і гукав про допомогу. Коли спускалися з ним донизу, натрапили на тіло Максима. Хлопець був уже мертвий, оскільки снігова шапка накрила його повністю.

«Лавина була дуже великою: 2 кілометри в довжину, 300 метрів у ширину та 2-3 метри в глибину. Дмитро народився у сорочці», - кажуть в МНС.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus