USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 42.65 42.95
  • PLN 9.76 9.94

Опублікували запис з висоти на місці падіння літака МАУ. Відео

10 Січня 2020 21:41
В інтернеті опубліковано нові кадри з місця падіння літака Boeing 737 «Міжнародних авіаліній України» 8 січня під Тегераном.

Відеоролик викладено 10 січня на сторінці в YouTube арабомовного телеканалу з саудівськими інвестиціями і штаб-квартирою в ОАЕ «Al Hadath», передає Укрінформ.

Відео відзняте, скоріш за все, з вертольота і має назву «Нові кадри. Повітряна зйомка місця з катастрофи українського літака в Ірані». Водночас, точна дата і час зйомки не зазначається.
Напередодні іранське інформагентство ISNA публікувало фотографії з місця аварії українського літака під Тегераном. Коментуючи опубліковане фото, російський незалежний авіаційний експерт Вадим Лукашевич звернув увагу на два факти.

«Відсутність яскраво вираженого кратера або борозни на грунті. З урахуванням відсутності великих фрагментів конструкції літака це свідчить про дуже потужний вибух уже на самому початку торкання землі (корпус навіть не встиг заглибитися в землю) – вірогідно, через детонацію палива (і/або його парів) у паливних баках, тобто в кесоні крила», – звернув увагу він на перший факт.

На його думку, удар літака об землю був не по дотичній, а зі значним кутом (не менш як 20-25 градусів), «при цьому вибух розірвав літак у клоччя». Він також вважає, що «літак почав розвалюватися (від нього стали відвалюватися фрагменти конструкції) безпосередньо перед ударом об землю».

«Керованого ніякого заходу на посадку не було, і навряд чи екіпаж мав змогу «відвести літак від житлових будинків». Як я сказав раніше, на кінцевій ділянці траєкторії літак уже навряд чи був керованим. Хоча, можливо, була спроба просто посадити літак на рівну поверхню (за аналогією з «посадкою в кукурудзу»), яку екіпаж бачив без будь-яких орієнтирів (це околиця, поля і городи без нічного освітлення)», – написав Лукашевич.

Раніше повідомлялося, що СБУ розглядає дві пріоритетні версії авіакатастрофи українського літака в Ірані – скоєння терористичного акту й потрапляння ракети зенітно-ракетного комплексу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus