USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

В СБУ назвали дві пріоритетні версії катастрофи літака МАУ в Ірані

10 Січня 2020 20:45
СБУ розглядає дві пріоритетні версії авіакатастрофи українського літака в Ірані – скоєння терористичного акту й потрапляння ракети зенітно-ракетного комплексу.

Як йдеться в повідомленні на сайті відомства, про це повідомив голова СБУ Іван Баканов під час засідання спеціальної робочої групи СБУ.

«Дійсно, версія про потрапляння ракети зенітно-ракетного комплексу «ТОР» привертає сьогодні найбільшу увагу суспільства. Однак достатньо відкрити інструкцію з експлуатації ЗРК, аби виникла низка запитань, котрі потребують додаткових відповідей. Зокрема, мова йде про дальність польоту ракети, нюанси щодо керування комплексом тощо. Усі питання зараз опрацьовуються», – заявив Баканов.

Він додав, що СБУ також ретельно вивчає та аналізує й версію теракту.

Також голова відомства закликав громадян не розповсюджувати неперевірені дані щодо трагедії.

8 січня в Ірані розбився літак МАУ, 167 пасажирів і 9 членів екіпажу загинули. Літак, що виконував рейс PS752 за маршрутом Тегеран-Київ, вилетів з аеропорту о 6.10 за місцевим часом і зник з радарів через кілька хвилин після вильоту. На борту Boeing 737 перебували 11 громадян України, в тому числі 9 членів екіпажу, а також 82 громадянина Ірану, 63 громадянина Канади, 10 громадян Швеції, четверо громадян Афганістану, троє громадян Німеччини і троє громадян Великобританії.

Причини трагедії встановлює іранська сторона із залученням, у разі погодження, правоохоронних підрозділів і компетентних органів інших країн. В Ірані також перебуває група українських експертів.

Як заявив Міністр закордонних справ Вадим Пристайко, Україна буде вимагати компенсацію і притягнення винних до відповідальності, якщо буде доведено версію удару іранських ППО по українському авіалайнеру.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Куршевель Показати IP 11 Січня 2020 09:01
Ну ы специ там сидят в сбу *потрапляння * ракети

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus