USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Організатор теракту в Петербурзі не визнав провину. Оновлено

18 Квітня 2017 16:36
Затриманий у Підмосков'ї Аброр Азімов заявив, що не причетний до теракту, що стався у Петербурзі. Про це він заявив у Басманному суді Москви, де розглядають клопотання слідства щодо його арешту, пише ВВС Україна.

Заява Азімова суперечить словам його адвоката. Той сказав журналістам перед засіданням, що його підзахисний визнав провини і не заперечує своєї участі в злочині.

"Я згоден із арештом, але про те, що я причетний до вибуху - я не говорив", - сказав Азімов на засіданні.

ФСБ затримала Аброра Азімова у вівторок, 17 квітня, в Одінцовському районі Московської області. За даними російських спецслужб, саме він "здійснив підготовку терориста-смертника Акбаржона Джалілова", який запустив вибуховий пристрій у вагоні поїзда метро.
На відеокадрах затримання підозрюваного співробітники ФСБ вилучають у нього пістолет Макарова з патронами.

За даними прес-служби ФСБ, Азімов народився у 1990 році у центральноазіатській країні, яку відомство не назвало у своєму прес-релізі.

Джерело "Інтерфаксу" в правоохоронних органах повідомило, що в 2008 році пан Азімов отримав паспорт громадянина Киргизії, але через п'ять років узяв російське громадянство, де постійно проживав і працював. На батьківщину в Джалал-Абадську область він приїздив рідко.

3 квітня у Петербурзі на перегоні між станціями "Сінна площа" і "Технологічний інститут" стався вибух, жертвами якого стали 15 людей. Незабаром після цього на станції "Площа Повстання" виявили та знешкодили ще один саморобний вибуховий пристрій.

Слідчий комітет Росії порушив кримінальну справу за статтею "теракт". За версією слідства, виконавцем нападу був громадянин Росії Акбаржон Джалілов 1995 року народження, уродженець Киргизії.

Слідчі вважають, що Акбаржон Джалілов спочатку заховав замасковану бомбу на "Площі Повстання", а потім підірвався у вагоні.

У рамках розслідування нападу затримали вісім імовірних учасників джихадистських осередків. Шість із них були у Санкт-Петербурзі, двоє - у Москві. Усі затримані - вихідці із Центральної Азії. Усі вісім підозрюваних заарештували.

Нагадаємо, удень 3 квітня в самому центрі Санкт-Петербурга між станціями метро «Сінна площа» та «Технологічний інститут» пролунав вибух. Раніше російські правоохоронці затримали 8 підозрюваних. Шість із них знаходилися в Санкт-Петербурзі, двоє - у Москві. Усі затримані - вихідці із Центральної Азії. Усі вісім підозрюваних заарештовані.

В результаті вибуху загинуло 14 осіб, десятки постраждали. Російські ЗМІ повідомили, що теракт в метро Санкт-Петербурга здійснив смертник, ним може бути 23-річний уродженець Середньої Азії, а саме міста Ош (Киргизія), громадянин Росії Акбаржон Джалілов. З версією Слідчого комітету про можливу причетність до теракту в петербурзькому метро іншого підозрюваного, студента Максима Аришева, не згідні його близькі.

Раніше військовий експерт, координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук теж висловив думку, вибух в метро Санкт-Петербурга міг бути організований російськими спецслужбами. На його думку, таку подію президент РФ Володимир Путін може використати в якості цементування суспільства навколо чинної влади напередодні виборів, що наближаються. "Показати, що у Росії є вороги і вони не дрімають — це те, про що постійно говорить Кремль. Цілком можуть такі теракти бути організовані самою ФСБ. Я абсолютно не виключаю такий варіант", - зазначив Тимчук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Гогі Показати IP 18 Квітня 2017 19:43
Рафік нє вінават! Ета фсьо путєн!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus