USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Освідчення бійця коханій, смачні наїдки і 37 тисяч для армії: акція в Горохові

14 Травня 2015 19:00
Під час благодійної акції «Збережемо Матір-Україну», яка відбулася в місті Горохів на Волині, було зібрано понад 37 тисяч гривень на потреби української армії.

Про це інформує «Вголос».

10 травня 2015 року в Горохові на стадіоні «Колос» відбулася масштабна благодійна акція «Збережемо Матір-Україну», яку організував волонтерський центр у місті Горохів на чолі з керівником Горохівської районної організації ВО «Свобода» Валентиною Магурчак.



До слова, в цей день Іван Вавринюк, який воює на сході України, освідчився на сцені Олені Лук’ян — чудовій дівчині, волонтерці, сміливиці, яка на зустріч із коханим не побоялася поїхати на передову лінію вогню, - повідомляє сайт Горохів.

Благодійна акція «Збережемо Матір-Україну» — перша у місті за, напевно, всю історію незалежної України, яку організувала самостійно громадськість.



Доки діти каталися на поні, розмальовували личка українською символікою, малювали малюнки, писали листи солдатам, були учасниками «Караоке»…, інші слухали голосистих місцевих виконавців, гурти «Механічний апельсин» і «Дикі серця»зі Львова, Христину Панасюк з Рівного. Тим часом хтось плів маскувальну сітку, роздивлявся байкерів, «дартсував», купляв лотерею і речі з патріотичною символікою!



Було чим підкріпитися: куліш по-солдатськи, рибна юшка з форелі, шашлик і плов, ще й вареники «На пательні» — усе волонтери готували самі. Кажуть, всі разом з’їли цього дня дві з половиною свинячі тушки у вигляді шашликів, не злічити скільки плову, не один бідон рибної юшки, десятки кілограмів салатів і солодощів, бутербродів, до приготування яких активісти залучили запросили небайдужих горохівчан.



Оригінальним був розрахунок за всю цю смакоту- покупці клали гроші в закатані порожні банки. Здачі при цьому не домагалися, розуміючи, що ці кошти обов’язково будуть використані за призначенням — для воїнів АТО, наших захисників.



Відгуки, які довелося чути поміж людей, шокують захопленням. Вражала й чистота: ніде не валялося ні папірця, ні сигаретних «бичків», все сміття вмістилося у охайних паперових ящиках, які завбачливо облаштували під смітники.

…Про війну на стадіоні цього дня розмовляли всі. Всі однаково хочуть, щоб вона закінчилася! Щоб у мирі народжувалися почуття кохання і діти.

«Загальна сума коштів, яку нам удалося зібрати за один день, становить 37 012 гривень. Я хочу подякувати всім людям, усім установам та приватним підприємцям, які долучилися до акції. Адже основне – це спільна справа задля спільної мети. Ваша віддача, ваш порив, неймовірний патріотизм, ваші переживання та прагнення до перемоги, до змін у нашій державі надихають нашу родину до майбутніх заходів та вдалих спільних справ задля наших солдатів і щасливого майбутнього», – розповіла Валентина Магурчак.





Зазначимо, що Валентину Магурчак було нагороджено медаллю «За любов та жертовність до України».

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus