USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Пам’ятник християнському милосердю у Луцьку планують відкрити в листопаді

19 Жовтня 2016 09:40
Кошти обласного бюджету, надані бюджету міста Луцька, будуть використані на спорудження пам’ятника Християнському милосердю.

Про це стало відомо під час засідання міськвиконкому сьогодні, 19 жовтня.

Так, директор департаменту фінансів та бюджету Лілія Єлова повідомила, що з обласного бюджету виділили кошти на спорудження пам’ятника Християнському милосердю.

Зауважимо, розмови про встановлення у Старому місті пам’ятника Християнському милосердю вели ще у 2008 році. А у 2013-му колишній очільник Волинської ОДА Борис Клімчук зазначав, що пам’ятник буде символом єднання «великої соборної Української держави».

Так, його планували звести у пам'ять про те, як у часи Голодомору на Волинь приходили сотні тисяч східняків «шукати картоплину і кусок хліба» і їм допомагали. «Це ідея Гуртового (Григорій Гуртовий – український історик, член Національної спілки краєзнавців України, - ред. ), царство йому небесне і велика дяка від нині живучих. Це була його ідея і це буде і йому пам’ятник. Великій людині, великому краєзнавцю», - зауважував він.

Цікаво, що згідно з офіційною інформацією, оприлюдненою виданням Район.Луцьк, скульптор Iрина Дацюк уже виготовила бронзову частину монумента. Авторка скульптури запевняє, що конкурс таки був і вона на ньому перемогла, а дві фігури вже частково профінансовані.

Як повідомив міський голова Микола Романюк, 250 тисяч гривень з обласного бюджету спершу виділили на пам’ятник загиблим в АТО. Але разом з родичами загиблих біців, місто домовилося, що пам’ятник цього року ставити не будуть. А на ці кошти змінили цільове призначення.

«Уже давно закладений і освячений камінь, кілька років тому ОДА профінансувала частину скульптури, яка буде розміщена», - повідомив він.

Градоначальник переконує, що новий пам’ятник мають відкрити 26 листопада в день пам’яті жертв голодомору і політичних репресій.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Вахтанг Показати IP 19 Жовтня 2016 09:55
Воно наче і добре, але якщо християнське, то хай християнські організації його ставлять власним, а не бюджетним коштом. Якщо пам"ятник державний, - то просто пам"ятник МИЛОСЕРДЮ (хоча воно ніяких пам"тників не потребує). Просто треба кудись списати гроші.
1111 Показати IP 20 Жовтня 2016 13:38
таки просочується та ДАЦЮЧКА !!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus