USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Парад на підборах: курсанткам дозволили не карбувати крок і підіймати ногу нижче

2 Липня 2021 21:35
На параді до Дня Незалежності дівчата-військовослужбовиці крокуватимуть у спідничках, але в іншому взутті.

Рішення Міністерства оборони України вивести на парад до Дня Незалежності жінок-військовослужбовиць у взутті на підборах викликало великий резонанс у суспільстві. Зокрема, народні депутатки і представниці уряду назвали таке марширування знущанням над жінками.

Про те, як тренуються крокувати на підборах українські солдатки і чи зміниться їхнє взуття на параді, йдеться 2 липня у сюжеті ТСН.

Як зізнаються курсантки, яким доводиться під барабанний дріб тягнути носок, марширувати на підборах значно важче. При такому кроці збільшується навантаження на опорну ногу, яку треба тримати прямою, тому дехто хитається чи хапається за сусідок.

Марширування у такому взутті уже розкритикували народні депутатки в українському парламенті. Вони демонстративно принесли до Верховної Ради туфлі на підборах і обклали ними присутнього в парламенті міністра оборони Андрія Тарана.

Згодом у пресслужбі Мінооборони відреагували на цей протест, пояснивши, що зміну взуття вигадали раніше – за міністра Полторака, коли була затверджена нова військова форма з парадним варіантом для жінок – зі спідницею і підборами на туфлях і чобітках. Проте, востаннє, коли військовички марширували на параді 2018 року, вони були у штанях і зручних берцах.

Прихильники нової форми стверджують, що взуття на каблуках для жінок-військових не є вітчизняною вигадкою, а всесвітньою практикою. На парадах в інших країнах, мовляв, жінки теж крокують на підборах – в Японії, Великій Британії чи Китаї.

Водночас військові експерти відзначають, що у такому взутті військовички не карбують крок, а марширують більш делікатно.

«Якщо подивитись будь-який парад у будь-якій країні світу, то там немає таких вимог до стройового кроку, коли його треба карбувати і тягнути носок. Одяг для параду теж підбирають кращий, бо це не знущання над військовослужбовцями, а демонстрація власної армії», – зауважив з цього приводу експерт Олег Жданов.

Курсантки, які братимуть участь в параді, запевняють, що їх також уже навчають крокувати інакше, зокрема, на підборах радять підіймати ногу нижче. До того ж вони хоч і крокуватимуть в спідничках, але взуття обіцяють трохи інше – на нижчому підборі та на шнурівках. Поки ж вони тренуються у тому, яке є.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
ще краще Показати IP 2 Липня 2021 21:53
тепер спідниці. а на стрільби теж в них????
Скептик Показати IP 3 Липня 2021 07:30
Якесь відчуття ґрандіозної ґаньби...
Поручик Ржевский Показати IP 3 Липня 2021 08:29
Ноги на погоны!
Пропоную Показати IP 3 Липня 2021 13:40
Зробити зміни в Конституції України та військовому законодавстві шо вимоги військових статутів на військовослужбовців -жінок не поширюються, це як мінімум.
Анонім Показати IP 3 Липня 2021 23:22
Чому при Порошенку на параді дівчата йшли у берцях? Чому сьогодні повернулися ло влади старі совки?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus