USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Партнери Порошенка очолили десятку постачальників транспорту України

20 Грудня 2016 13:53
Трьома найбільшими постачальниками автобусів і тролейбусів після Майдану стали «Богдан», дилер білоруського МАЗу та львівський «Електрон», пише Анна Сорока для Наших Грошей.

Із 1 березня 2014 року по 12 грудня 2016 року місцеві органи влади уклали угоди про закупівлю нових та вживаних автобусів і тролейбусів на майже на 3 млрд грн. Більшість із цих коштів (90%) отримали десять постачальників.

Лідером серед них стала корпорація «Богдан» із підрядами на 617,10 млн грн.

Найбільше замовлення тролейбусів на 202,34 млн грн. вона отримала у жовтні від КП «Київпастранс». Роботу останнього курує начальник Департаменту транспортної інфраструктури КМДА Сергій Майзель, який у 2015 році обрався у Київраду від «Блоку Петра Порошенка «Солідарність».

Співвласником корпорації «Богдан» раніше був Петро Порошенко, а тепер вона належить його бізнес-партнеру Олегу Гладковському, першому заступнику секретаря РНБОУ.

Друге місце за обсягом тендерних перемог зайняв дилер Мінського автомобільного заводу «МАЗтранссервіс», отримавши 535,10 млн грн.

Ця компанія теж завдячує своїм успіхом «Київпастрансу», який одноразово замовив їй автобусів на 472,38 млн грн. Вона записана на «Укрпастех» Романа і Павла Шевченків, що останнім часом часто конкурує з «Богдан Моторс».

Нагадаємо, «Богдан» та білоруський МАЗ у березні уклали угоду про спільне виробництво вантажівок подвійного призначення у Черкасах.

Трійку найбільших постачальників замикає «Спільне українсько-німецьке підприємство «Електронтранс», якому Львівська міськрада зробила замовлень на 360,97 млн грн.

У десятку також потрапили корпорація «Еталон» (297,54 млн грн.), «Черкаський автобус» зі своїм акціонером «Українським автобусом» (203,16 млн грн.), дилери дніпровського «Південмашу» – «Дуотранс» і «Торговий Дім «Літан» (267,95 млн грн.) та дилер білоруського «Белкомунмашу» – «СП «Янікс» (70,92 млн грн.).

Крім того, «Радіал-Україна», «Аймакс-груп» та «Інтер Авто-Трейдинг» сукупно отримали підрядів на 405,73 млн грн. Формальні зв’язки між цими трьома фірмами не прослідковуються, однак усі вони є дилерами харківського виробничого об’єднання «Авто-Холдінг» Олега Шаблатовича і Лариси Святаш. Остання – дружина нардепа Дмитра Святаша («Відродження», раніше – Партія регіонів), якого називають співвласником групи «АІС».

Топ-10 постачальників автобусів і тролейбусів після Майдану
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 20 Грудня 2016 15:21
а ви люди надiйтесь що скоро автобуси мерседес будуть iздити,а хто ж буде богдани купувати?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus