USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Перемога над збірною Польщі у Варшаві. Роль волинян. ВІДЕО

23 Березня 2013 08:00
Збірна України з футболу перемогла у відбірному матчі до Чемпіонату світу 2014 збірну Польщі у Варшаві з рахунком 3:1.

22 березня. Варшава. Стадіон «Народови». 55 565 глядачів

Польща – Україна – 1:3

Голи: Піщек 18 – Ярмоленко 2, О. Гусєв 7, Зозуля 45
Польща: Боруц – Піщек, Василевскі, Ґлік, Бьоніш – Лукашик (Обраньяк 59), Криковяк – Блащиковскі (к), Маєвскі (Теодорчук 76), Рибус (Косецкі 46) – Р. Левандовскі.

Тренер – Вальдемар Форналік

Україна: П’ятов – Федецький, Хачеріді, Кучер, В. Шевчук – Степаненко (Тимощук 60), Ротань (к) – О. Гусєв (Морозюк 90+3), Гармаш (Безус 90+2), Ярмоленко – Зозуля
Тренер – Михайло Фоменко

Судді: Краловец – Вілчек, Слико (всі – Чехія)
Попередження: Лукашик 44 – Ротань 16, Гармаш 34, Степаненко 45+1, Тимощук 87.

У стартовому складі збірної України вийшло відразу двоє волинян – захисники Артем Федецький та В’ячеслав Шевчук. Не без допомоги яких українцям вдалося вистояти під натиском атак збірної Польщі. У другому таймі до них долучився ще один волинянин - Анатолій Тимощук. Тож загалом троє вихідців з нашого краю були представлені у збірній нашої країни.

Перед початком матчу усі експерти визнавали, що польська дружина – фаворит протистояння. Однак уже до сьомої хвилини гри усі прогнози поставили під сумнів.

Спочатку Андрій Ярмоленко у фірмовому для себе стилі змістився з правого краю до центру і з лівої «поклав» м’яч у дальній кут. Не встигнувши відійти від «холодного душу», поляки отримали у свої ворота відразу і другий м’яч. Роман Зозуля скинув «шкіряного» Олегу Гусєву і той, не роздумуючи, з-за меж штрафної пальнув у нижній кут. Знову голкіпер господарів Артур Боруц був безсилий.

Після двох голів, українці дещо відійшли до своїх воріт, чим дали простір полякам. Хоча грали наші хлопці проти суперників дуже жорстко, а відтак «нахваталися» жовтих карток. Збірна Польщі, розійшовшись не на жарт, в атаці, таки свого добилася. Гравець дортмундської «Борусії» захисник Лукаш Піщак підключився до атаки і відквитав один м’яч.

У цей момент пригадалися ті матчі, де збірна України втрачала перемоги, маючи перевагу у рахунку. Але до честі футболістів, завдяки їх самовідданості та вдалій грі нашого воротаря Андрія П’ятова більше біло-червоним вразити ворота гостей не вдалося. Натомість наприкінці тайму - гарна комбінація за участі Гусєва – Ярмоленка – Зозулі закінчилася прицільним ударом з півоберту останнього – 1:3.

На другий тайм гравці збірної Польщі вийшли, не надто свіжими і дещо розгубленими, а українці, навпаки, відчули впевненість. Гусєв тричі та Ротань могли забивати і четвертий м’яч. Однак вдала гра кіпера поляків та неточність у завершальній стадії не дозволила збільшити відрив у рахунку. До того ж суддя не призначив явний пенальті за фол Ярмоленку.

Господарі ж найбільш реальну нагоду скоротити відставання мали, коли віч-на-віч з П’ятовим вирвався Обраньяк, але наш голкіпер цього дня спіймав кураж. До кінця матчу польська дружина так і не знайшла рецепту протидії захисним редутам українців. Тож така важлива для збірної України перемога сталася.

До цього поєдинку,зауважимо, наша команда жодного разу не вигравала в східного сусіда в офіційних матчах і ось це нарешті відбулося. Тим більше приємно, що трапилося це у Варшаві.

Наступний поєдинок збірна України зіграє зі збірною Молдови у вівторок, 26 березня, в Одесі.

Підготував Вадим РЕМІСЬКО







Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus