USD 39.60 39.92
  • USD 39.60 39.92
  • EUR 39.75 40.10
  • PLN 9.90 10.12

Пересувні поштові відділення: як на Волині працює пошта на колесах

8 Жовтня 2021 09:14
На Волині працює 407 стаціонарних відділень «Укрпошти» та 59 пересувних. Вчора пересувне відділення пошти вперше приїхало у село Котів Луцького району.

Про це розповів директор Волинської дирекції АТ «Укрпошта» Іван Люсак, йдеться у сюжеті Суспільного.

«Після скорочення посади листоноші упродовж двох років селяни із Котова їздили за 5 км до поштового відділення в сусіднє село Дерно», – каже місцевий житель Микола Здоровій. Чоловік їздив власною машиною, отримував пенсію за сусідів, які не мали можливості дістатися. У перший день роботи прийшов до пересувного відділення пошти.
За день у пересувному поштовому відділенні отримали пенсію майже 20 місцевих жителів.
«Маломобільним жителям села, які не можуть прийти до пересувного поштового відділення, соціальні виплати буде роздавати листоноша у супроводі соцпрацівника», – розповіла начальниця пересувного поштового відділення Алла Рабкес.
Соцпрацівниця Світлана Лісковець два з половиною роки, відколи у селі нема листоноші, сама виконувала її функцію для 11 своїх підопічних. «Їздила на Дернівську пошту, платила за комунальні послуги цим людям, доставляла пенсію», – розповіла соцпрацівниця.
Зі слів Алли Рабкес, пересувне поштове відділення працює, як і стаціонарне. Тут можна отримати пенсію й інші соцвиплати, оплатити за комунальні послуги, отримати та відправити листи, передплатити газети. Воно оснащене поличками для пошти, сейфом де зберігаються гроші та бланки передплати газет, є касовий апарат.

Поштарі приїжджатимуть у село Котів щотижня у визначений день і час. Працюватимуть впродовж двох годин.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Рауль Показати IP 8 Жовтня 2021 10:17
современное решение проблемы. так держать !
Знаю Показати IP 8 Жовтня 2021 14:11
Колись на пошті казали, аби за межами відділення не платити пенсію, аби ніхто не привалив по голові. А тут можна вже прямо на вулиці... Добре, що при камерах ніхто зайвий не сунеться туди. А в звичайні будні.. Потім листоноша компенсує недостачу, коли щось, зі своєї кишені - у неї ж ЗАРПЛАТИЩЕ!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus